WhatsApp з 10 червня перестане запускатися на Android та iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Адміністрація месенджера WhatsApp регулярно впроваджує різного роду нововведення, сподіваючись тим самим покращити досвід користувача і розширити аудиторію сервісу. Ним уже користуються більш ніж 2,5 млрд людей, але в майбутньому йому може вдасться досягти ще більшої аудиторії. 

З використанням тих функціональних можливостей, які вбудовані в це програмне забезпечення, користувачі можуть здійснювати голосові дзвінки, відправляти текстові повідомлення, ділитися місцезнаходженням, телефонувати за відеозв’язком, а разом з тим здійснювати безліч різних інших дій, ніяк ніяким чином себе при цьому не обмежуючи. Все це доступно безкоштовно, але вже незабаром власники багатьох телефонів втратять доступ до цього ПЗ.

Технології не стоять дома, а постійно поліпшуються і вдосконалюються. У результаті, як наслідок подібного стану справ, месенджеру доводиться відмовлятися від підтримки вже старих і застарілих програмних рішень. Саме тому з 10 червня 2022 року, тобто вже наступної п’ятниці, користуватися WhatsApp виявиться ніяк не можна на будь-яких моделях смартфонів, незалежно від їх виробника, якщо на такі встановлена ​​дуже застаріла версія ОС. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За наявними даними, відключення торкнеться близько 40 – 70 млн осіб, які використовують телефони на базі операційних систем Android 5.0 Lollipop та iOS 10, а також будь-яких ще старіших. Тому слід, що дуже багато користувачів втратять можливість використовувати месенджер.

Майбутні зміни повинні піти на користь безпеки месенджера, тому що особисті дані користувачів у кожній новій ОС захищені краще, ніж у попередній. Саме тому, відмовляючись від підтримки старого та дуже застарілого ПЗ, розробники тим самим захищають користувачів від витоків особистих даних, крадіжки цінної інформації та інших несприятливих подій. 

У випадку, якщо на телефон встановлена ​​дуже стара операційна система, після 10 червня після запуску месенджера з’являтиметься повідомлення зі словами про необхідність оновити операційну систему для продовження використання сервісу. Інакше, якщо цього не зробити, користуватися месенджером зовсім не виявиться неможливо, тому що такі дії виявляться недоступними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.