Instagram розповів про тренди 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Соціальна мережа Instagram склала звіт, у якому зібрала основні тренди, які визначатимуть розвиток культури у 2022 році, виділені користувачами покоління Z (віком від 14 до 23 років). Опитування торкнулося таких сфер як краса, соціальна справедливість, мода тощо, повідомляється в блозі соцмережі, пише «Дзеркало тижня» .

Кар’єра та освіта

У соцмережі зазначають, що пандемія сприяла тому, що молоді люди переглянули багато аспектів свого життя. Так, 90% з них вважають, що найкраща освіта дає досвід реального життя. З огляду на вартість вищої освіти вони розглядають альтернативні шляхи навчання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, 68% з них розглядають роботу як «щось, що я маю робити» і «не найважливішу річ у моєму житті». 71% молодих людей відповіли, що віддали б перевагу роботі, яка приносить задоволення, навіть якщо вона приносить менше грошей.

Здоров’я

Молоді люди стали ставити на перше місце психічне здоров’я та розглядати вибір, який вони роблять, з позиції того, як він впливає на їхнє самопочуття. Кожен третій з них робить практики, наприклад, медитацію, які допомагають підтримувати психічне здоров’я.

Наступним кроком молоді люди також назвали цілісне благополуччя. У соцмережі зазначають, що у 2022 році все ще практикуватимуться домашні заняття спортом, але благополуччя більше не розглядається лише з погляду фізичних занять. Молоді люди більше приділяють увагу всебічному розвитку: малюванню, написанню музики тощо. А також намагаються зробити свій будинок більш затишним та дружнім до навколишнього середовища.

Соціальна справедливість

Молоді люди найчастіше беруть участь у соціальних акціях переважно в онлайн-форматі. Крім того, соціальні мережі допомагають поширювати інформацію про будь-які соціальні події. Користувачі Instagram більш залучені і до офлайн-життя, вони частіше голосують на місцевих та національних виборах, ніж ті, хто не зареєстрований у соцмережі.

Молоді люди зазначили, що у 2022 році більше жертвуватимуть на благодійність, а також більше стежитимуть за аккаунтами активістів.

Меми

Для молодих людей меми дають почуття контролю, більшість з них віддають перевагу мемам, пов’язаним з астрологією та ринком, а також очікують побачити більше подібного контенту в 2022. Крім того, наступного року все більшою популярністю користуватимуться мемами з абсурдним гумором, а також пов’язані з криптовалютами.

Краса та мода

У цій сфері переважатимуть природна краса та мінімалістичний, натуральний макіяж. У соцмережі зазначили, що молоді люди все більше думають про те, що вони наносять на своє обличчя і тіло, тому надаватимуть перевагу чистій, сяючій шкірі з мінімумом продуктів на ній.

А ось у сфері моди, навпаки, переважатимуть сміливі ідеї, які молоді люди використовують «як двигун радості, оптимізму та самовираження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.