Kirin 820 5G – найпотужніший бюджетний процесор, і чим він кращий від конкурентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року компанія Huawei анонсувала нову середньобюджетну платформу Kirin 820 5G, який можна сміливо назвати одним з найвдаліших чіпсетів Huawei зі всіх, які вона коли-небудь випускала. На даний момент він встановлений лише в одному смартфоні – Honor 30S, і у нас вже є результати тестувань, які справді вражають. 

Те, що новий чіпсет випереджає минулорічних конкурентів – цілком очікувано, адже він був анонсований зовсім недавно. Але все набагато краще, ніж ми очікували – Kirin 820 5G випередив не те що Snapdragon 730G чи MediaTek G90T, які можна явно назвати вдалими прикладами того, як повинен виглядати субфлагманський процесор, а й останню передфлагманську платформу Qualcomm – Snapdragon 765G, що само по собі вражає, але це ще не все. Важливо, що в даному випадку Kirin переміг Snapdragon не лише в частині CPU, що вже бувало раніше з процесорами Huawei, але і з GPU, що справді дивує, адже в Kirin 820 5G GPU від Mali, а в Snapdragon 765G – Adreno власної розробки, і саме Adreno завжди вважались найкращими мобільними графічними адаптерами. 

Давайте розглянемо результати бенчмарка AnTuTu. Snapdragon 765G тестувався на пристрої Oppo Reno 3 Pro 5G, а Kirin 820 5G, як я вже згадував раніше, на Honor 30S. Honor 30S набрав 130511 балів в частині CPU, а Oppo Reno 3 Pro 5G – 102230 балів, і це суттєва різниця. Ну і те, про що я вже казав – Kirin 820 5G показав результат в 119839 балів в частині GPU, а Snapdragon 765G – 93977 балів, і тут Kirin не те що на рівні, що вже було би дуже хорошим результатом, а суттєво випереджає свого конкурента. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Kirin, по суті, ніколи не могли догнати Snapdragon у флагманських модельних рядах, незважаючи на покращення в останні кілька років, але в субфлагманському сегменті в цьому поколінні – явна перемога Huawei. Можливо, компанія Huawei створить чудо зі своїми Dimensity, але поки що Huawei залишається беззаперечним лідером. 

Як Snapdragon 765G, так і Kirin 820 5G були анонсовані відносно недавно, тому така ситуація на ринку залишиться, скоріш за все, на півроку, як мінімум, тому постає логічне питання – що зможе отримати компанія Huawei з даної ситуації? 

Давайте повернемося в минулий рік, коли Huawei анонсувала справді успішний чіпсет Kirin 810, і те, що вона робила минулого року – випуск максимально широкого списку моделей на успішному чіпсеті (на Kirin 810 вийшли Honor Play 4T Pro, Huawei P40 Lite, Honor 9X Pro, Honor 9X, Huawei Nova 8i, Huawei Nova 6SE, Huawei P Smart Pro 2019, Huawei Nova 5Z, Huawei Nova 5i Pro, Honor 20S, Huawei Mate 30 Lite та Huawei Nova 5, деякі з них – це одна і та сама модель, яка вийшла у різних країнах під різними назвами). Цього року, вочевидь, буде так само, і Honor 30S – лише перша ластівка. 

Але потужність чіпсетів – це не основна проблема Huawei, бо санкції так і не зняті. Сервісів Google з коробки немає, і для середньостатистичного українського покупця це може стати відштовхуючим фактором. Так, Huawei запустила власний магазин AppGallery, але він, на жаль, не може конкурувати з Google Play та App Store ні по кількості програм, ні по наявності сервісів, які всі використовують. Google Play можна при бажанні встановити, але не всі сервіси Google не будуть працювати, наприклад, дуже важливий в сучасних смартфонах Google Pay. Крім того, методи встановлення сервісів Google весь міняються, а старі через якийсь час перестають працювати, і більша частина потенційних покупців не захоче так возитися з цим, для них простішою буде покупка смартфона, в якого зразу будуть Google Apps. 

Тому зараз середньобюджетні смартфони Huawei, незважаючи на потужну платформу, не підійдуть більшій частині потенційних покупців, адже покупка смартфона, в якого слабша платформа, але немає проблем з програмних забезпеченням, для більшості стане кращим вибором. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.