Apple дозволила власникам iPhone в Європі завантажувати додатки прямо з сайтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новій бета-версії iOS 17.5 власники iPhone на території ЄС отримали можливість завантажувати додатки безпосередньо з сайтів розробників, минаючи App Store і сторонні магазини додатків.

З березня Apple вела роботу над реалізацією такої опції, і тепер вона доступна для тестування.

Починаючи з iOS 17.4 компанія дозволила розробникам пропонувати свої додатки через альтернативні магазини в рамках ЄС, а варіант із завантаженням із сайту створює додатковий спосіб отримання доступу до софту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники, які бажають поширювати iOS-додатки зі своїх сайтів у Євросоюзі, повинні відповідати особливим критеріям безпеки. Застосунки зобов’язані пройти нотаризацію Apple, а самі розробники – бути учасниками програми Apple Developer Program не менше двох років поспіль.

Завантаженню з сайту підлягають тільки застосунки, кількість перших установок яких на iOS в ЄС за попередній рік перевищує 1 млн. Розробники, які підходять під умови, отримають доступ до API для веб-завантаження.

Такі застосунки можна буде резервувати, відновлювати і оновлювати як звичайні.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.