Представлено першу у світі карту пам’яті формату SD об’ємом 4 Тбайт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На заході NAB Show, що проходить цього тижня, компанія Western Digital представила карту пам’яті SanDisk Extreme Pro SDUC з рекордною ємністю — 4 Тбайт. Щоправда, у вільному продажу вона з’явиться лише 2025 року.

Представлена ​​карта пам’яті відповідає стандарту Secure Digital Ultra Capacity (SDUC, обсяг одного накопичувача до 128 Тбайт), використовується інтерфейс Ultra High Speed-I (UHS-I). Клас швидкості 10 має на увазі мінімальну швидкість запису 10 Мбайт/с і максимальну швидкість передачі даних до 104 Мбайт/с. Карта відповідає стандарту Video Speed ​​Class V30, отже мінімальна швидкість послідовного запису не опускається нижче 30 Мбайт/с.

Використаний у карті пам’яті тип NAND-пам’яті не вказаний, так само як і вартість, проте враховуючи, що SanDisk Extreme Pro об’ємом 1 Тбайт продається за $140, ціна новинки буде дуже пристойною. За словами Western Digital її обсягу та швидкості має вистачити для запису тривалих відеороликів у форматах 4K і навіть 8K.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще WD представила карти пам’яті SanDisk форматів SD і microSD на 128 і 256 Гбайт, який забезпечують швидкість передачі в 4,4 рази вище, ніж у найшвидшої карти microSD UHS-I від Western Digital. Новинки націлені на професіоналів, які працюють з великими обсягами відео у високій якості.

Також були показані карти пам’яті SanDisk Extreme PRO форматів SDXC та microSDXC об’ємом 2 Тбайт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.