Топ-5 дій які вбивають акумулятор Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність смартфона – найважливіший параметр, який залежить від стандартного стану батареї пристрою. У той же час, користувачі часто самі мимоволі роблять речі, які “вбивають” батарею своїх гаджетів. Економія заряду акумулятора Android – це спосіб зробити пристрій більш довговічним. Давайте розглянемо деякі речі, які можуть нашкодити акумулятору.

Падіння

Падіння мобільного телефону може призвести до пошкодження екрану та оптики, а також акумулятора. У таких ситуаціях акумулятор може деформуватися і роздутися, що призведе до деформації корпусу і виходу батареї з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повна зарядка

Виснаження акумулятора Android прискорює розрядку до нуля. Цей цикл “повна розрядка – повна зарядка” негативно впливає на стан акумулятора пристрою. Насправді літій-полімерні та літій-іонні акумулятори, що використовуються в сучасних мобільних телефонах, не мають так званого ефекту пам’яті, а це означає, що їхня ємність поступово зменшується під час таких глобальних поповнень заряду.

Ігри

Запуск високонавантажених ігор – серйозний стрес для смартфонів загалом та їхніх акумуляторів зокрема. Під час гри батарея не тільки швидко витрачає заряд, але й сильно нагрівається. Це особливо актуально, якщо пристрій одночасно ще й заряджається. Такі екстремальні умови експлуатації не покращують стандартний стан акумулятора.

Заряджання на відкритому повітрі

На стан акумулятора також впливає температура навколишнього середовища. З цієї причини експерти не рекомендують поповнювати заряд за допомогою павербанка, коли зовнішня температура вище 35°C або нижче 0°C. З цієї ж причини не піддавайте пристрій впливу прямих сонячних променів і не заряджайте його відразу після повернення з морозу.

Скорочення терміну служби акумулятора

Навіть найбільш обережний і педантичний користувач з часом помітить, що його гаджет розряджається швидше. Тому слід дотримуватися наведених вище рекомендацій.

Підсумовуючи всі рекомендації, власникам смартфонів радимо зменшити частоту завантаження своїх пристроїв, заряджати їх в межах 20-80% і оберігати від зовнішніх впливів, коли в цьому немає нагальної потреби. Так батарея гаджета прослужить якомога довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.