Експерти назвали СМС, які не можна зберігати у телефоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Чи думали ви, які SMS-повідомлення зберігаються у вас на телефоні? Незважаючи на те, що ними вже мало хто користується для особистого спілкування, це досі популярний спосіб розсилки реклами, отримання кодів для автентифікації та повідомлень від сервісів. Крім того, розсиланням повідомлень займаються і різні інтернет-шахраї.

Реклама

Так як часи кнопкових телефонів з малим об’ємом пам’яті вже давно минули, і в сучасних смартфонах вже можна зберігати незліченну кількість повідомлень мало хто турбує себе періодичним очищенням вхідних SMS. Згодом їх накопичується просто величезна кількість. І все б нічого, але серед них є й такі, які, опинившись не в тих руках, можуть завдати істотної шкоди власнику. Такі повідомлення краще відразу видаляти. Давайте розберемося, що це за повідомлення.

Визначаючи, які повідомлення можуть становити небезпеку, ми виходитимемо зі сценарію, за якого доступ до телефону могла отримати стороння людина. Неважливо це хакер, що заразив ваш смартфон вірусом або людина, яка тим чи іншим чином заволоділа телефоном.

Повідомлення з логіном та паролем

Залишати на телефоні такі повідомлення вкрай небезпечно. Фактично ви даєте зловмиснику ключі від вхідних дверей. З іншого боку, це звичайно зручно: ви завжди можете подивитися дані для входу в повідомленнях. Не полінуйтеся і збережіть дані в надійному місці. Це може бути як менеджер паролів, так і простий аркуш паперу, який зберігатиметься в надійному місці.

Повідомлення з особистими даними

У повідомленнях може бути набагато більше відомостей, ніж ви припускаєте. Наприклад, вам надійшло повідомлення від служби кур’єрської доставки, в якій вказано вашу домашню адресу. А в іншому магазин одягу вітає вас із днем ​​народження. Таким чином, вже можна зібрати досить багато відомостей.

Сюди можна віднести повідомлення з адресами електронної пошти, повідомлення про реєстрацію у сервісах тощо. Отримавши доступ до таких відомостей, про вас вже можна зібрати достатньо інформації, щоб надалі скористатися з корисливою метою.

Повідомлення від банків

Будь-які банківські повідомлення теж краще одразу видаляти. Незважаючи на те, що одноразові коди навряд чи завдадуть вам шкоди, оскільки вони мають обмежений термін дії, зберігати їх недоцільно. Як правило, старі коди тільки заважають: якщо новий код ще не прийшов, можна помилково замість нього ввести старий код з минулого повідомлення.

Крім того, всі повідомлення про стан рахунків, які перекази та кому ви робили, зарахування та іншу платіжну інформацію зберігати теж не варто.

Підозрілі повідомлення та спам

Сумнівні повідомлення з посиланнями краще одразу видаляти. Навіть якщо ви розумієте, що по них переходити не варто, то поки воно зберігається на телефоні, все одно ви не в безпеці. По-перше, перейти на посилання можна випадково. По-друге, це може зробити хтось інший, наприклад дитина, яка взяла телефон пограти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: