Як правильно вибрати інтернет-провайдера

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Щоб насолоджуватися всіма принадами безлімітного інтернету, необхідно вибрати надійного провайдера. Саме від нього залежатиме якість зв’язку та швидкість врегулювання проблемних ситуацій, а підключити інтернет ми рекомендуємо у наших друзів BRIZ – це згуртована команда професіоналів та затятих фанатів своєї справи.

Реклама

Зібрали важливі критерії, які допоможуть із вибором провайдера.

Які провайдери є у вашому будинку

Це перше, що варто перевірити. Якщо ви живете у мегаполісі, то у списку може бути більше десятка компаній. А ось у маленькому місті чи сільській місцевості вибір найчастіше з 2-3 провайдерів.

Дізнатися, які постачальники інтернету обслуговують ваш будинок можна кількома способами:

  1. По-старому, запитати у керуючої компанії і обійти сусідів,
  2. Для невтомних: зателефонувати всім відомим вам провайдерам

Тип або технологія підключення

Більшість провайдерів пропонують підключення через оптоволокно і потім через кабель кручена пара, який безпосередньо заходить у квартиру.

Висока швидкість з’єднання та відсутність перебоїв у зв’язку – головні переваги оптоволоконного інтернету в цілому, незалежно від технологій, які застосовують провайдери.

Інтернет можна також провести через кабельні мережі або телефонну лінію . Остання технологія застаріла, і лише деякі провайдери надають послугу підключення до мережі в такий спосіб. Але в деяких невеликих містах та селах все ще використовується. Недоліком такого з’єднання є низька швидкість передачі даних, яка не зрівняється з роботою класичної оптоволоконної проводки.

Перед тим як вибрати провайдера в невеликому місті, обов’язково поцікавтеся, за якою технологією відбувається підключення. Якщо за телефонною лінією, то в першу чергу потрібно уточнити швидкість інтернету. Найчастіше вона знаходиться в межах 20 Мбіт/с, тоді як сучасний стандарт сьогодні від 100 Мбіт/с.

Швидкість інтернету

Практично в кожному багатоквартирному будинку є більше одного інтернет-провайдера. Пропозиція «100 Мбіт за 100 гривень» звучить привабливо. Але важливо розуміти, що абсолютної гарантії швидкості, заявленої за тарифом, не може надати жоден провайдер. Швидкість залежить від багатьох факторів: від навантаження на мережі до можливостей обладнання абонента.

Тому в договорах з провайдером найчастіше використовується формулювання «до» такого значення. Це максимально можлива, але не робоча швидкість інтернету. Тому рекомендуємо дивитися на гарантовану мінімальну швидкість.

Щоб підключити до мережі не тільки комп’ютер, а й інші гаджети, дивитися кіно без гальм та зависань, грати в онлайн-ігри, проводити стрими , ми рекомендуємо вибирати тарифи від 100 Мбіт/сек.

Технічна підтримка та якість обслуговування

Часті збої та погана якість сигналу – перше, на що скаржаться абоненти майже кожної компанії, яка надає послуги зв’язку. Збої в роботі мережі завжди бувають — від цього ніхто не застрахований.

Підтримка комунікацій у нормальному стані — це складна робота, яка потребує великого штату співробітників. І якщо на лінії станеться поломка, то хороший провайдер зможе усунути несправність протягом двох-трьох годин, рідше протягом доби. З поганим провайдером доведеться жити без інтернету протягом кількох днів, а іноді й більше.

Те саме стосується й техпідтримки. Одні компанії допомагають своїм клієнтам з налаштуванням інтернету, інші – ні. Останні можуть надіслати спеціаліста на адресу, за що візьмуть додаткову плату. І таких дрібниць дуже багато, але головне це якість сервісу. Тому важливо зробити правильний вибір відразу, що збереже час та нерви.

Репутація провайдера

Перш ніж зробити вибір, варто вкотре почитати відгуки, порадитися з тими, хто вже користується послугами якогось постачальника.

Важливо почитати місцеві форуми, чати будинків та запитати сусідів — наскільки стабільні їхні інтернет-послуги, оскільки якість послуг у різних районах у одного оператора може відрізнятися через особливості мереж та обладнання.

Зверніть увагу, як представники провайдерів реагують на зауваження, прохання та відгуки про свою роботу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ