Система iOS 18 може отримати великі зміни інтерфейсу в стилі VisionOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останніх версіях системи iOS, включно з нинішньою iOS 17, зовнішні зміни головним чином стосувалися додатків. Системний інтерфейс довго залишається недоторканим. Можливо, це зміниться в нинішньому році у версії iOS 18. Є інформація, згідно з якою Apple запозичить елементи інтерфейсу системи VisionOS з пристрою Apple Vision Pro.

Хоча остання була створена на основі iOS, тут є унікальні відмінні риси. Серед них більш округлені та глибокі елементи інтерфейсу і змінений робочий процес під час багатозадачності.

Ізраїльське видання The Verifier стверджує, що зміни в iOS 18 будуть наймасштабніші за останні роки. Прийдуть вони і на планшети iPad у систему iPadOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки невідомо, який саме вигляд матиме оновлений інтерфейс. Можливо, з’являться круглі іконки додатків і елементів навігації. Зміни можуть торкнутися й інших систем цього виробника, на кшталт tvOS. Компанія намагається уніфікувати інтерфейс на різних своїх платформах.

Крім змін у зовнішньому вигляді, в системі iOS 18 очікується поява протоколу RCS (Rich Communication Services). Природно, велика увага приділяється і штучному інтелекту. Apple поки не впроваджувала на своїх пристроях великі мовні моделі, але збирається зробити це в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.