Microsoft уперше за 12 років змінила установник Windows: що змінилося

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Понад 10 років, а точніше 12 років – саме стільки минуло з моменту виходу Windows 8, утиліта пропонувала один і той самий інтерфейс під час встановлення операційної системи. Тепер же установник серйозно змінився – повідомляє ресурс XDA Developers. Нововведення були помічені в попередній збірці ОС 26040 Insider Preview Build.

Реклама

Новий екран замінив фіолетове фонове вікно білим, пропонуючи користувачеві на вибір два параметри: відновлення Windows 11 або повне перевстановлення системи з уточненням, що останній процес видалить всі дані з комп’ютера. При цьому сам вигляд віконця залишився колишнім.

Ще одним нововведенням стала функція чіткості голосу, яка допомагає поліпшити якість голосу користувача під час відеодзвінків і в інших утилітах. Алгоритми штучного інтелекту зменшують шум і відлуння, хоча підтримувані додатки можуть надавати можливість відключити цю функцію. Раніше ця опція була доступна тільки на пристроях Surface.

Перероблена і функція диктора: покращено розпізнавання тексту на зображеннях і з’явилася підтримка читання документів, коментарів, закладок і речень у Word. Тепер можна використовувати голосове виведення і голосове управління одночасно, а також змусити диктора “говорити швидше”.

У системі Windows LAPS (рішення для паролів локального адміністратора) з’явилася низка нових функцій: автоматичне керування обліковими записами, можливість вимкнути певні символи, які можуть спричинити проблеми зі зручним для читання довгих паролів. Опція парольної фрази дає змогу створювати довгі паролі з реальних слів. Можна вибрати максимальну довжину пароля в словах і символах на свій розсуд. Нарешті, LAPS допомагає дізнатися, чи не збігається локальний пароль із паролем в Active Directory.

Впроваджено і підтримку швидких пристроїв з інтерфейсом USB4 2.0 (до 80 Гбіт/с), зник WordPad, оновлено значок диспетчера завдань, з’явилися нові опції стискання файлів під час архівування, а під час натискання кнопки “Поділитися” в браузері відкривається системне вікно з можливістю публікації безпосередньо в соціальній мережі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ