Інсайдер: Snapdragon 8s Gen 4 буде представлений у першому кварталі 2025-го року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Snapdragon 8s Gen 3 був представлений незабаром після анонсу Snapdragon 8 Gen 3. Новий чіп став менш потужною версією флагманського процесора Qualcomm, дозволяючи виробникам випускати доступніші пристрої, зберігаючи преміальні функції. Подібний підхід планується і для Snapdragon 8s Gen 4, а за даними одного з джерел, його презентація запланована на перший квартал 2025 року.

Реклама

Йогеш Брар заявив на платформі X, що Snapdragon 8s Gen 4 буде випущено на початку 2025 року. Раніше вже була інформація про важливість цього чіпа для Qualcomm та її партнерів, особливо в контексті того, що Snapdragon 8 Gen 4 буде дорожчим за свого попередника. Йогеш також вказав, що модель “SM8775”, ймовірно, пов’язана з Snapdragon 8+ Gen 4, поки що не згадувалася в витоках.

Однак, випуск “розігнаної” версії Snapdragon 8 Gen 4 здається недоцільним, адже Samsung Galaxy S25 Ultra вже продемонстрував процесорні ядра з частотою до 4,47 ГГц у тестах Geekbench 6, що підтверджує високі можливості цього флагмана. Тому Qualcomm необхідно надати своїм партнерам альтернативу у вигляді доступніших смартфонів з Snapdragon 8s Gen 4, що неможливо зробити з використанням дорожчого Snapdragon 8 Gen 4.

За інформацією інсайдерів, вартість одного Snapdragon 8 Gen 4 може сягати $240, що на 20% більше порівняно з Snapdragon 8 Gen 3. У такій ситуації брендам буде складно створювати смартфони в ціновому діапазоні $500-600 без значних компромісів. Якщо ж Snapdragon 8s Gen 4 зможе забезпечити продуктивність на рівні Snapdragon 8 Gen 3, це стане вигідним рішенням для багатьох виробників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ