Apple може відключити найважливішу функцію на всіх Apple Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні розробник медичних технологій Masimo домігся заборони на продаж смарт-годин Apple Watch в США через порушення патентів, пов’язаних із функцією вимірювання рівня кисню в крові. Тепер Apple планує відключити пульсоксиметр у всіх годинах, поки не врегулює суперечку з Masimo.

За даними порталу MacRumors, Apple планує вирізати функцію вимірювання кисню в крові у всіх Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2, що продаються в США. Ця зміна дозволить Apple обійти заборону на імпорт та продаж пристроїв з пульсоксиметром.

Проте інші моделі смарт-годин Apple продовжую порушувати патенти Masimo. Це стосується всіх моделей Apple Watch, починаючи з Series 6. Тому компанія може тимчасово відключити пульсоксиметр годинника по всьому світу в наступному оновленні watchOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Apple намагається змінити алгоритми виміру кисню в крові, щоб не порушувати патенти Masimo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.