8 нестандартних способів використання Wi-Fi у смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливості Wi-Fi значно ширші, ніж простий доступ до інтернету. Розповімо, як ще можна використовувати Wi-Fi в повсякденному житті.

Дзвінки по Wi-Fi

Підключившись до будь-якої точки Wi-Fi, користувач може здійснювати по ній дзвінки. При цьому статус мобільної мережі не важливий – дзвонити можна і звідти, де зв’язок не ловить. Технологію VoWiFi можна підключити у будь-якого великого оператора. Важливо, щоб і сам телефон її підтримував. Плюси дзвінків по Wi-Fi не тільки в можливості дзвонити звідти, де мобільний зв’язок недоступний (наприклад, з цокольних поверхів), а й у підвищеній якості звуку під час викликів.

Визначення місця розташування

За допомогою найближчих точок доступу Wi-Fi можна відстежувати місце розташування телефону. Точність такої навігації вища, але при цьому відстань менша, ніж у супутникової системи. Зараз визначення місця розташування по Wi-Fi в основному використовується всередині приміщень, щоб більш точно розпізнавати, де знаходиться мобільний пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Управління “розумним” будинком

Wi-Fi – це глобальна мережа, до якої можуть бути підключені десятки різноманітних пристроїв. За допомогою цієї технології можуть зв’язуватися і гаджети, що належать до “розумного” будинку: сигналізація, кондиціонер, лампи, датчики руху, камери тощо. Через Wi-Fi вони можуть надсилати повідомлення на телефон власника, наприклад, про температуру або помічений рух у будинку. З цього ж пристрою користувач може вибрати дії, які потрібно виконати “розумним” гаджетам.

Дистанційне керування телевізором

Якщо смартфон і телевізор під’єднані до однієї мережі Wi-Fi, з мобільного пристрою можна керувати телевізором. Для цього достатньо завантажити один із безплатних застосунків, що виконують завдання пульта ДК, знайти пристрій у списку доступних і почати керування. Це зручна функція в тих випадках, коли пульт знаходиться далеко або зовсім зламаний.

Надсилання документів для друку на принтер

Якщо в принтері є функція під’єднання до Wi-Fi, то власник може дистанційно надсилати на нього документи для друку без необхідності під’єднуватися до нього по USB. Для цього достатньо під’єднати принтер і телефон до однієї мережі Wi-Fi, а потім зайти в будь-який зручний застосунок для друку, наприклад, Google Cloud Print або PrintHand. Далі залишається тільки вибрати потрібний документ і натиснути на дію “Друк” – якщо в принтері є папір і він під’єднаний до мережі, він одразу почне друкувати.

Передача файлів на інший комп’ютер

За допомогою Wi-Fi-мережі можна створити локальну мережу, якою власник зможе передавати файли з одного комп’ютера на інший. Досить створити домашню групу на одному пристрої, а потім підключитися до неї з іншого. Тепер можна не тільки пересилати файли між цими комп’ютерами, а й мати спільний доступ до принтера, а також грати в ігри по локальній мережі.

Синхронізація файлів із телефона та комп’ютера

Синхронізувати можна і файли між Android-смартфоном та комп’ютером. Для цього знадобиться встановити спеціалізоване програмне забезпечення, наприклад, Android Manager WiFi. Воно встановлюється на комп’ютер, після чого достатньо під’єднати обидва пристрої до однієї мережі Wi-Fi і налаштувати синхронізацію, дотримуючись інструкцій ПЗ. Після цього власник зможе синхронізувати файли, контакти, фото і навіть повідомлення з телефону на комп’ютер.

Передача фотографій з карти пам’яті на комп’ютер або телефон

Любителям фотографувати на цифрову камеру допоможе функція передавання файлів з SD-карти пам’яті на комп’ютер без необхідності діставати її та напряму вставляти в пристрій. Однак зробити це можна тільки за допомогою спеціальних карт пам’яті з функцією доступу до Wi-Fi-мережі. З такими SD-картами постачається спеціалізоване ПЗ, яке необхідно встановити на комп’ютер, щоб під’єднати карту до домашнього Wi-Fi і синхронізувати їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.