Google Pixel 8 Pro порівняли з iPhone 15 Pro Max за автономністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Pixel 8 Pro зійшовся з iPhone 15 Pro Max у тесті на швидкість роботи, де апарат від Google показав себе не з найкращого боку. Тепер портал PhoneBuff вирішив порівняти ці два флагмани в плані автономності.

В обох смартфонах встановлений 6,7-дюймовий OLED-екран із приблизно однаковою роздільною здатністю Quad HD+ та частотою оновлення від 1 до 120 Гц. У випадку з Pixel 8 Pro використовується процесор Tensor G3 та акумулятор на 5050 мАг, а в розпорядженні iPhone 15 Pro Max – чіп A17 Pro та АКБ ємністю 4441 мАг. Для чистоти експерименту на обох смартфонах за допомогою спеціального обладнання виставили однаковий рівень яскравості. 

За годину телефонної розмови з вимкненим екраном Pixel 8 Pro розрядився на 2%, тоді як iPhone 15 Pro Max все ще показував 100%. Далі була година листування в месенджері, після чого Pixel 8 Pro було вже 90%, а в опонента — 94%. Ще годину роботи з електронною поштою — і смартфон Google мав 85%, тоді як «яблучний апарат» — 89%. Після години веб-серфінгу в браузері обидва розрядилися ще на 10%. Потім на обох апаратах переглядали стрічку соцмережі з картинками та відео, внаслідок чого заряд Pixe 8 Pro опустився до 68%, а iPhone 15 Pro Max – до 74%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім смартфони залишили в режимі очікування на 16 годин із вимкненими екранами: у Pixel 8 Pro залишилося 58%, а у iPhone 15 Pro Max – 66%. Година перегляду відео на YouTube – 46% на Pixel і 57% на iPhone. Година гри – 35% на Pixel і 46% на iPhone. Потім була навігація, стрімінг музики та використання камери.

У кінцевому рахунку Pixel 8 Pro першим вимкнувся, а iPhone 15 Pro Max залишалося ще 18% заряду. У результаті смартфоном від Google вдалося активно користуватися протягом 9 годин 53 хвилини, тоді як його «яблучний» конкурент протримався 11 годин 44 хвилини. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.