Samsung представила швидкісну відеопам’ять GDDR7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за Micron про випуск графічної пам’яті GDDR7 оголосила і Samsung. Південнокорейська компанія заявляє про 40-відсоткове підвищення швидкості порівняно з чіпами поточного покоління, водночас їхню енергоефективність було покращено на 20%.

Нова графічна пам’ять GDDR7 від Samsung здатна працювати на швидкості до 32 ГТ/с, забезпечуючи пропускну здатність до 128 Гбайт/с, що відчутно більше порівняно з 89,6 Гбайт/с при 22,4 ГТ/с у GDDR6X. Таким чином, при використанні 384-бітної шини пропускна спроможність складе 1,536 Тбайт/с – майже в 1,5 раза більше, ніж у флагманської відеокарти NVIDIA GeForce RTX 4090.

Для досягнення таких високих швидкісних показників Samsung використовувала метод імпульсно-амплітудної модуляції (PAM3) з трьома сигнальними рівнями (-1, 0 і +1), що дало змогу передавати три біти даних за два цикли (у GDDR6 використовується дворівневий NRZ). Завдяки цьому вдалося збільшити швидкість передачі даних на 50% порівняно з попередніми поколіннями, забезпечуючи тим самим більшу продуктивність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для розв’язання проблеми тепловиділення Samsung використовувала епоксидний формувальний компаунд (EMC) з високою теплопровідністю, що дало змогу знизити тепловий опір на цілих 70% порівняно з GDDR6. Уже цього року ключові партнери Samsung протестують нову пам’ять у своїх рішеннях нового покоління, а масове виробництво нової пам’яті стартує у 2024-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.