Французька армія представила новітні ракетні комплекси MMP (ВІДЕО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збройні сили Франції готові до першого оперативного розгортання протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) нового покоління Missile Moyenne Portee.

З кожним роком провідні країни нарощують свої протитанкові можливості. У випадку з країнами ЄС це не в останню чергу пов’язано з протиріччями з Росією, а також появою у останньої новітніх зразків бронетехніки. Зокрема, створеного на базі важкої гусеничної платформи «армату» танка Т-14.

На даний момент авторитетне видання Jane’s, що спеціалізується на військовій техніці, заявило про готовність Франції до першого оперативного розгортання новітніх протитанкових ракетних комплексів п’ятого покоління Missile Moyenne Portée.

Майор Жан-Люк Дітлер (Jean-Luc Dietler) з технічного відділу французької армії STAT заявив, що керовані системи MMP будуть розгорнуті в чотирьох французьких військових полках: 2e Régiment Etranger d’Infanterie, 2e Régiment Etranger Parachutistes, 1er Régiment de Hussards Parachutistes і 3e Régiment de Hussards. Крім того, Missile Moyenne Portée отримає полк спецназу Сухопутних військ Франції, задіяний в Малі, в рамках операції «Бархан».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, метою операції є забезпечення безпеки Франції, а також підтримка ряду африканських держав в питанні гарантування їх цілісності і безпеки. Раніше французькі ЗМІ заявили, що з моменту початку операції в Малі ліквідували понад 450 бойовиків.

Перше оперативне розгортання MMP – безумовно, знакова подія для світу військових технологій. Йдеться про останній поколінні протитанкових ракетних комплексів (ряд джерел відносять Missile Moyenne Portée до ПТРК п’ятого покоління). Нагадаємо, відомий американський комплекс FGM-148 Javelin належить третього покоління таких систем. По ряду показників на даний момент він вважається вже застарілим.

Строго кажучи, MMP і створювали як заміну старішим ПТРК Milan і Javelin. Він має комбіновану систему наведення, куди входять тепловизионная і телевізійна головки самонаведення, інерціальна система навігації, а також наведення по оптоволоконному кабелю. Максимальна дальність польоту ракети – 4,1 кілометра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.