Майже кожен другий полагоджений смартфон – iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Приблизно половина всіх проданих у 2022 році відновлених смартфонів у світі були iPhone. Продажі Apple у цій категорії зросли на 16% порівняно з попереднім роком.

Реклама

За даними аналітиків Counterpoint Research, глобальний ринок вживаних смартфонів зріс на 5% у 2022-му. Однак, це зростання могло б бути більшим, якби не зниження продажів відновлених смартфонів у Китаї на 17%, спричинене поверненням COVID-19 і запровадженням політики “COVID-нуль”.

Проте спад на вторинному ринку смартфонів у Китаї допоміг Індії посісти перше місце зі зростанням продажів на 19%. За нею йде Латинська Америка зі зростанням на 18%.

Що цікаво, Apple зайняла понад 49% частки вторинного ринку 2022 року, ставши брендом, що найшвидше зростає в сегменті старих і відновлених смартфонів. Частка компанії зросла з 44% у 2021-му.

Експерти зазначають, що високий попит на відновлені смартфони позначається на продажах нових iPhone і доходах Apple на багатьох ринках. Однак, компанія продовжує успішно зростати на ринку відновлених пристроїв і приваблює покупців навіть там, де нові моделі складно знайти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ