Чому завжди варто вимикати Wi-Fi у смартфоні, коли він не потрібен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно, гуляючи півдня з дружиною по торгових центрах, я виявив, що мій смартфон втратив 20% заряду, хоча я його навіть з кишені практично не діставав. Я й так проводжу багато часу біля комп’ютера і поза домом відпочиваю від гаджетів.

Зайшов у додаток, який показує, які модулі та додатки витрачають енергію. Був здивований – найбільше спожив Wi-Fi модуль, хоча я не підключався до жодних мереж. І я зрозумів – причина в Wi-Fi радарах.

Річ у тім, що бізнесмени зараз хапаються за будь-яку можливість отримати клієнта. Вони використовують технологію Wi-Fi-радара.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому, якщо з’явилася точка доступу Wi-Fi, то смартфон автоматично опитує її, а разом зі службовою інформацією передає Mac-адресу. Ця адреса є у будь-якого мережевого пристрою і має вигляд:

F8-0F-41-79-1C-28

Біля торгової точки, яка збирає MAC-адреси, стоїть роутер зі спеціальною прошивкою, який збирає всі адреси людей, які проходять повз. Потім ці адреси використовуються в рекламних кампаніях – людям, які часто проходять біля якогось магазину, можуть показати таку рекламу, а раптом вони зайдуть?

Бізнесмени, а точніше люди, які налаштовують для них рекламу (таргетологи), уміють відсівати випадкових перехожих і постійних людей, які, ймовірно, часто відвідують торговий центр і зможуть запропонувати їм рекламу.

Поганого тут, у принципі, нічого немає. Збирають і збирають – рекламу взагалі можна відключити.

Але ось велика кількість Wi-Fi точок, з якими смартфон обмінюється даними, ведуть до підвищення витрати заряду акумулятора. Так, витрата не дуже велика, але все ж – модуль працює, енергію споживає. А у старих смартфонів Wi-Fi, що працює вхолосту, може призводити до уповільнення роботи пристрою загалом.

Тому, я рекомендую відключати Wi-Fi коли він не потрібен. Адже Wi-Fi модуль працює постійно, аналізуючи нові мережі та надсилаючи їм інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.