Oppo створює аналог Apple AirTag з «нескінченним» зарядом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Прототип трекера назвали Zero-Power Tag. Для роботи пристрою не потрібний заряд акумулятора або батарея – джерелами живлення стануть радіостанції, телевежі, станції стільникового зв’язку та точки доступу Wi-Fi. Аналогічні розробки є Samsung, Apple, а також створюються в компанії Google.

Про це китайська компанія повідомила на виставці MWC 2023. Наразі прототип трекера Oppo досить великий – розміром із банківську картку. У майбутньому габарити гаджета зменшать до невеликої наклейки. 

Принцип роботи мітки ось у чому. Енергія з різних джерел радіосигналів збирається та модулюється під власну інформацію. Потім отриманий сигнал передається шляхом зворотного розсіювання.

У майбутньому в Oppo планують розширити діапазон отримуваних сигналів і отримувати енергію з Bluetooth, Wi-Fi та мобільних телефонів. Zero-Power Tag можна використовувати для виявлення предметів, на якій вона встановлена. Також в Oppo мріють встановити такі маячки на птахів, що вимирають, щоб вивчати їх міграційні звички і допомогти в боротьбі зі зменшенням їх чисельності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.