Названо 8 головних налаштувань Android смартфонів, які потрібно зробити після покупки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи новий Android смартфон, не потрібно забувати, що для його довгої та якісної роботи необхідно виконати ряд налаштувань. Вони дозволять прискорити обробку даних пристроєм та збільшать термін його служби.

Які налаштування слід виконати

Є безліч налаштувань, що дозволяють покращити роботу нового смартфона, але деякі з них можна вважати обов’язковими.

1. Створити обліковий запис Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перш ніж вмикати смартфон, користувач повинен ознайомитися з майстром налаштувань. Перш за все, він рекомендує створити обліковий запис Google. Зробити це досить легко. Необхідно:

  • натиснути “Акаунт”;
  • натиснути «Додати обліковий запис», вибрати його тип («Google»);
  • ввести ім’я та ввести пароль.

Обліковий запис Google потрібний для встановлення програм, синхронізації даних, отримання пошти та багато іншого.

2. Виконати оновлення програм, системи

Смартфон, навіть зовсім новий, потребує оновлення наявних програм та додатків. Найчастіше з моменту випуску і до моменту покупки проходить багато часу, і з’являються нові версії програм та патчі для прошивки. Оновлювати потрібно систему смартфона, його ПЗ.

3. Активувати «Пошук пристрою»

Втрата нового смартфона – неприємна подія. Тому необхідно вчасно вжити заходів щодо його захисту. Потрібно в установках зайти у вкладку «Безпека» та «Знайти пристрій», та активувати цю функцію. Потім потрібно перейти за адресою та перевірити відображення на карті пристрою.

4. Налаштувати режим блокування екрану

У смартфоні зберігається різна конфіденційна інформація – фотографії, відео, паролі та багато іншого. Щоб вона не стала доступною стороннім, слід захистити її, і для цього ставлять блокування екрана. Виконується вона в налаштуваннях і користувач має можливість вибору різних варіантів захисту – відбиток пальця, графічний ключ, ПІН-код.

5. Увімкнути Smart Lock

Заблокований екран захищає інформацію смартфона, проте необхідність періодичного розблокування нерідко дратує користувача. У цьому випадку варто увімкнути Smart Lock. Вона самостійно розблокує пристрій, коли воно буде поблизу безпечного пристрою – ПК, «розумного» браслета.

6. Встановити час дії режиму “Не турбувати”

Повідомлення, що приходять на смартфон під час роботи або навчання викликають гнів керівництва або викладачів. Щоб цього не сталося, потрібно відразу після покупки встановити розклад, згідно з яким смартфон перемикатиметься у беззвучний режим.

7. Встановити програми

Програми дозволяють покращити роботу смартфона, зробити гаджет зручнішим для користувача. Однак потрібно пам’ятати, що їхня велика кількість може негативно позначитися на роботі пристрою.

8. Налаштувати домашній екран

У цьому випадку слід враховувати особисті переваги. Але в будь-якому випадку, важливі та особисті папки краще вивести на головний екран, а ігри та програми, що мало використовуються, слід сховати в глибину меню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.