Як прискорити слабкий Android смартфон за допомогою секретних налаштувань

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кожному смартфоні на Android є приватний режим, який має назву «Для розробників». До розробників він має хіба що непряме ставлення, я назвав би цей режим інакше — «Для досвідчених користувачів».

Для того, щоб зайти в цей режим, потрібно перейти в “Налаштування”, потім знайти розділ “Про телефон” і натиснути 7 разів на “Номер складання”.

Після повідомлення про те, що ви стали розробником, потрібно знайти новий пункт у налаштуваннях. Він може бути розташований як у самому низу розділу “Налаштування”, так і в розділі “Система”. Він зветься «Для розробників».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У ньому дуже багато різних опцій, про які я створю ще не один десяток статей (не забудьте поставити лайк і підписатися на канал). Але в цій статті йтиметься про невелике прискорення смартфона за рахунок деяких налаштувань. Підійде для недорогих смартфонів із слабким залізом.

Шукаємо параметри “Анімація вікон”, “Тривалість анімації” та “Анімація переходів”. Відключаємо всю анімацію, адже на це витрачаються коштовні ресурси процесора. Нехай буде не так красиво, проте швидко.

Друге налаштування, яке потрібно увімкнути, називається – “Відключення апаратного накладання”. У цьому випадку вивільняються ресурси центрального процесора, які задіяні для малювання графіки. А малювати екран буде графічний співпроцесор – смартфон працюватиме трохи швидше на звичайних додатках, які не можуть похвалитися вишуканою та крутою графікою.

Наведені вище настройки здатні прискорити пристрій зі слабким залізом, якщо власник не грає в ігри і не займається зйомкою або обробкою відео. Підходить для девайсів зі слабким процесором та малим обсягом оперативної пам’яті.

Вийти з режиму розробника можна, натиснувши відповідний повзунок вгорі екрана. Щоб увійти знову, натисніть знову 7 разів на номер складання в налаштуваннях.

Не варто натискати на все поспіль у цьому режимі — якщо щось хочеться дізнатися про ту чи іншу опцію, краще звернутися до пошукової системи перш, ніж змінювати налаштування.

PS. У мережі є також поради щодо включення інших опцій для прискорення смартфона. Мною були протестовані всі способи, і результат дали лише вказані вище на бюджетному пристрої 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.