Чи можна працювати на ноутбуці від мережі зарядженої батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи шкідлива для ноутбука постійна робота від мережі?

Цими питаннями ставляться ті користувачі ноутбуків, які хочуть максимально продовжити термін служби акумулятора у своїх пристроях. Адже для багатьох не секрет, що будь-яка батарея є розхідником і рано чи пізно її доведеться замінити. Ось тільки коли настане цей момент залежить від умов експлуатації акумулятора.

У цій статті ми розповімо, чи можна працювати на ноутбуці від мережі при повністю зарядженій батареї і як пролити термін її служби правильним використанням.

Принцип заряджання батареї ноутбука

У ноутбуці, а також у самій батареї, є спеціальні контролери зарядки. Вони спілкуються між собою певними алгоритмами. Коли ви вмикаєте ноутбук в електричну мережу, то автоматично починається зарядка батареї. Як тільки вона заряджається до 100% контролер батареї, повідомляє про це контролеру ноутбука і останній відключає зарядку батареї, живлячи ноутбук вже безпосередньо від блока живлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, можна зробити висновок, що на ноутбуці можна працювати від мережі зарядженої батареї. Однозначно не варто виймати акумулятор і класти його на полицю з метою продовжити життя. У цьому випадку навіть повністю заряджена батарея за місяць інший може розрядитися нижче за мінімальний рівень і подальше її використання стане неможливим.

Незважаючи на те, що одним з важливих факторів, що визначають термін служби будь-якого акумулятора, є кількість його циклів заряджання/розряджання, ми рекомендуємо розряджати батарею свого ноутбука до 10-15 відсотків хоча б раз чи два на тиждень, а потім заряджати до 100%. Адже будь-який акумулятор має працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.