VR-окуляри Apple Vision Pro не виправдали очікувань

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші серійні VR-окуляри Vision Pro від Apple, випущені в лютому цього року, не виправдали очікувань компанії. Спочатку Apple планувала продати 2024 року 700-800 тисяч пристроїв, проте зараз прогноз знижений до 400-450 тисяч.

На думку експертів, причинами падіння попиту стали висока ціна (130 000 гривень) та громіздкість пристрою.

Головний редактор iTechua.com Скарбмк Павло бачить два шляхи розвитку для VR-розробників: або зробити продукт нішевим і доступним, або випустити важкий люкс з високою ціною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, Apple Vision Pro коштує у 9-10 разів більше конкурентів. Проблема в тому, що вона не вдесятеро краща і загалом не несе в собі технологічних проривів. При цьому головна перевага Apple – зручне програмне забезпечення та екосистема – у цьому випадку нівельована низькою швидкістю виходу додатків для Vision Pro та незручністю тривалої роботи у VR-гарнітурі на даному етапі розвитку техніки.

Харитонов порівнює Vision Pro з кишеньковим комп’ютером Newton 1993, який провалився через свою передчасність.

Аналогічна ситуація відбувається і з Apple Vision Pro — гарнітура, з якою на голові, за словами Apple, можна «жити і не помічати її», змушує користувачів знемагати від спеки та приносить дискомфорт у тривалій роботі та подорожах. А для короткочасного використання є радикально дешевші рішення конкурентів.

Аналітики вважають, що Apple може переглянути плани виходу Vision Pro на інші ринки, а також відкласти випуск другого покоління пристрою до 2027 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.