Названо кількість бомбардувальників ВПС США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кількість бомбардувальників Військово-повітряних сил США скоротилася з часів холодної війни. На озброєнні американської бомбардувальної авіації стоїть 141 літак. Кількість американських бомбардувальників назвав оглядач 19ForyFive Пітер Сучіу.

Зазначається, що нові бомбардувальники США не виробляють серійно з 2000 року. Американські ВПС експлуатують три типи бомбардувальників – Boeing B-52 Stratofortress, Rockwell B-1 Lancer та Northrop Grumman B-2 Spirit.

З 1952 по 1962 рік у Сполучених штатах було випущено 744 літаки B-52, але на даний час на озброєнні стоять 76 машин цього типу. Модернізовані версії B-52 планують експлуатувати до 2050-х років. Також в арсеналі США залишаються бомбардувальники B-1 Lancer, які створювали як заміну B-52. Зі 100 випущених літаків B-1B залишилося лише 45 бомбардувальників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Малопомітний стратегічний бомбардувальник B-2 Spirit, який здійснив перший політ у 1989 році, залишається найновішим літаком цього типу в американських ВПС. Після втрати одного B-2 у небоєвій пригоді в США залишилося 20 бомбардувальників B-2 Spirit.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.