В Укроборонпромі розповіли про випробування ударного безпілотника українського виробництва

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керівник проектів українського концерну Укроборонпром Олег Болдирєв розповів про розробку та початок випробувань нового українського ударного дрона-камікадзе далекого радіусу дії.

Про це він повідомив в інтерв’ю Сurrenttime.

Так, за словами Болдирєва, розробка буде схожа на іранський дрон-камікадзе Шахед, проте має особливість,

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він також підтвердив, що дальність нового українського ударного БПЛА становитиме 1000 кілометрів, вага бойової частини 75 кілограмів.

“Він (дрон, – ред.) вже є. Я б назвав його “нульовим пацієнтом”. Машина літає, машина зараз проходить навчання, тому що ми, говорячи про ударного безпілотника, говоримо про варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні” люди. У нас будуть камікадзе із можливістю повернення”, – пояснив представник Укроборонпрому.

У відповідь на запитання, чи це є виключно українська розробка, Болдирєв сказав, що практично всі БПЛА складаються частково з іноземних комплектуючих.

“Практично всі БПЛА складаються частково з іноземних комплектуючих. Це – чесна відповідь. Вибач, але Україна не робить відеокамери потрібного розширення. Але все зібрати, покласти все в планер, подружити, створити програмне забезпечення, яке обслуговуватиме безпілотник, пов’язатиме його з наземною станцією і потім поборотися з РЕБ (засобами радіоелектронної боротьби) – це українськеі”, – розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.