Уряд США все ще не впевнений у угоді Ілон Маска з покупки Twitter

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Угода Ілона Маска з придбання Twitter за 44 млрд доларів не відпускає влада США. Згідно з Bloomberg, США з’ясовують, чи мають іноземні інвестиційні партнери Маска доступ до персональних даних користувачів на платформі.

Джерела повідомили Bloomberg, що уряд просить надати більш детальну інформацію про приватні угоди Маска з міжнародними інвесторами, які володіють частками в компанії, серед яких принц Саудівської Аравії та Катарське управління інвестицій. Ділові операції Маска в Україні та Китаї також викликають занепокоєння США.

Раніше на цьому тижні міністр фінансів США Джанет Йеллен, який також є головою Комітету з іноземних інвестицій у США (CFIUS), заявила, що не бачить “жодних підстав” для розслідування придбання Маском компанії Twitter. Однак президент країни Джо Байден висловив думку, що “відносини Маска з іншими країнами гідні того, щоб на них звернули увагу”, а сенатор Кріс Мерфі також закликав CFIUS вивчити Саудівську Аравію в Twitter.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.