ЄС готує супутниковий інтернет: війна в Україні одна із причин

Необхідні супутники можна запустити між 2025 та 2027 роками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступного тижня Європарламент хоче досягти угоди щодо системи супутникового інтернету. Її оцінюють у 6 млрд дол. Про це повідмоляє Reuters.

Головна причина ідеї – зменшення залежності від іноземних компаній та війна у нашій країні. Власна система супутникового інтернету допоможе ЄС прискорити налагодження мережі не лише в Європі, а й у Африці. В останній можна запропонувати альтернативу китайським конкурентам.

Офіційні особи зустрінуться 17 листопада. У зазначену дату очікується обговорення фінальних деталей щодо проекту. Сьогодні є розбіжності щодо фінансування. Одна частина – невитрачені 2,4 млрд євро з різних програм ЄС. З приватного сектору хочуть взяти 3,6 млрд. євро. Нова супутникова система інтернету може мати у складі 170 супутників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо зводити до короткого висновку, ЄС збирається конкурувати з Amazon, SpaceX та британською OneWeb.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.