ЗСУ показали рідкісну гаубицю «Нона-К» у дії – всього виготовлено менше 200 таких гармат

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські військовослужбовці показали рідкісні кадри використання майже унікальної, хоч і не просунутої гаубиці «Нона-К».

Установка вперше надійшла на озброєння СРСР 1986 року. Нині вона використовується російською та українською арміями. З високою ймовірністю, на відео продемонстрована робота гармати, яка була захоплена, т.к. у ВСУ було лише два своїх екземпляри «Нона-К». Усього було виготовлено лише 188 гаубиць.

“Нона-К” – це 120-мм артилерійська система, розроблена в місті Пермь. Дальність стрілянини становить 13 км під час використання активно-реактивних снарядів. За хвилину артилерійська установка може робити десять пострілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.