Головна Статті Зарядка вимикається та підключається сама. Що робити

Зарядка вимикається та підключається сама. Що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка телефону – те, через що страждають багато власників смартфонів. Навіть наявність якісного зарядника з USB Type-C не означає того, що ваш смартфон зарядиться швидко і зарядиться взагалі: поставивши телефон на зарядку з вечора, на ранок можете запросто виявити, що він заряджений лише наполовину. І справа, як ви знаєте, не у відключенні електрики – просто одночасно пристрій перестає отримувати енергію, незважаючи на підключення до розетки. Ви також можете помітити це коли підключаєте смартфон до зарядки посеред дня. Що робити у такій ситуації? Є кілька способів вирішити проблему.

Як правильно почистити роз’єм для заряджання

Перше, що потрібно зробити, – почистити роз’єм для зарядки , а не грішити на аксесуари. Процес може перериватися через сміття, що потрапив, і пилу в роз’єм телефону. Перед тим, як витягти бруд із Type-C (і будь-якого іншого), необхідно вимкнути телефон.

  • Порт необхідно очистити за допомогою зубочистки або скріпки: акуратно підчепите бруд, що накопичився, і витягніть його.
  • Намагайтеся зібрати пил по краях роз’єму, але робіть це дуже обережно, без сильних натискань.
  • Використовувати балончик зі стисненим повітрям, звичайно ж, не варто: так ви заштовхнете сміття далі і ущільните його, що ускладнить його вилучення.
  • Обережно витягуйте сміття, тримаючи телефон під нахилом.

Захиститись від попадання сміття в роз’єм для заряджання практично неможливо. Найкращий спосіб – час від часу чистити його, не чекаючи перебоїв під час заряджання. Для цього найкраще використовувати спеціальні інструменти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розхитався роз’єм для зарядки

На жаль, незважаючи на очевидні переваги роз’єму Type-C у порівнянні з MicroUSB, його, як і раніше, переслідують старі болячки. Наприклад, низька надійність: якщо на вашому телефоні через рік почалися проблеми із зарядкою, це свідчить про те, що справа саме в самому порту. Які причини у несправного роз’єму USB?

  • Він починає хитатися, відходить, а вставлений кабель виймається/вставляється дуже легко і без звичного клацання.
  • Якщо в процесі зарядки телефон починає моргати і барахлити, а вам доводиться підкладати щось під конектор, то саме в ньому.
  • Кабель доводиться притискати якомога щільніше, щоб розпочалася зарядка.

Переконайтеся, що роз’єм у телефоні несправний, ви можете підключити інший зарядний пристрій: якщо і він вставляється нещільно, а заряджання проходить з перебоями, значить, роз’єм у телефоні несправний.

Не заряджається телефон – причини

У самому роз’ємі можуть бути несправні фіксатори: напевно, ви звертали увагу на те, що всередині є «зубчики» зверху і знизу. Так от, вони можуть іноді провалюватися, хоча повинні бути підняті. Що робити?

  • Виправити це можна за допомогою тонкої голки: спробуйте її кінцем підчепити цей «зубчик» і привести його в нормальне положення. Пам’ятайте, що смартфон повинен бути вимкнений.
  • Контакти всередині роз’єму можуть змінити своє становище. Згодом вони зношуються, внаслідок чого нещільно стикаються з кабелем. Їх можна випрямити за допомогою голки, але робити це потрібно вкрай обережно.
  • Контролер живлення в телефоні може вийти з ладу: самостійно це з’ясувати не вдасться – потрібно звернутися до сервісного центру для діагностики.

Перестала працювати зарядка від телефону

Є й інші причини, через які телефон може перестати заряджатися або заривається на півдорозі.

  • Зверніть увагу на стан акумулятора в телефоні: якщо він швидко сідає, раптово вимикається або відсоток заряду різко знижується, то вам слід замінити акумулятор. Робиться це приблизно через 2-2,5 роки використання смартфона.
  • Перевірте версію прошивки в телефоні: встановлювати її не варто , краще дочекатися відгуків про її роботу. Намагайтеся не використовувати кастомні прошивки – можливо проблема якраз у версії ПЗ.
  • Несправність кабелю або адаптера. Використовуйте лише якісні аксесуари для заряджання та уважно вивчайте специфікації. Якщо зіткнулися з проблемою, просто підключіть інший зарядник, ймовірно, що проблема зникне.

У більшості випадків проблеми виникають виключно із провідною зарядкою. Якщо жоден із способів вам не допоміг, просто покладіть смартфон на бездротову зарядку – вона точно має працювати. Справа в тому, що два модулі ніяк не пов’язані між собою і один з них точно працюватиме. Бездротова зарядка — хоч і не найшвидший спосіб, але досить надійний і завжди допоможе, якщо буде несправний кабель або роз’єм у телефоні.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: