Головна Статті Названо три фішки камери Samsung Galaxy S22, які скоро з’являться у старих...

Названо три фішки камери Samsung Galaxy S22, які скоро з’являться у старих смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практично кожна нова флагманська модель Samsung виходить із новими ексклюзивними фішками камери. Іноді вони представлені якимись технічними поліпшеннями на кшталт оновленої оптики чи більшої діафрагми, інколи ж прокачаними алгоритмами обробки. Відомо, що новий модуль у старий телефон встановити не вийде, але коли справа стосується програмних фіч, корейці часто через деякий час впроваджують фішки флагманів у свої старі пристрої. Сьогодні пропоную поговорити про 4 функції камери Samsung Galaxy S22 , які дуже скоро зможуть випробувати у справі власники старих моделей. Вони не тільки дозволять вам робити круті фото на телефон, а й серйозно прокачають функції відеодзвінків.

Як фотографувати кілька людей

У смартфонах Galaxy S22 є одна крута фіча, яка називається автоматичним кадруванням. Завдяки їй смартфон сам може збільшувати або зменшувати масштаб кадру, щоб у нього влізли всі учасники знімку (на відстані 5 метрів).

Проста функція камери, яка спростить фотографування у десятки разів.

Якщо раптом щось обріжеться неправильно, не варто переживати — телефон збереже два фото: оригінал і покращений варіант.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, автокадрування також доступне під час відеодзвінків. З урахуванням, що багато хто зараз працює віддалено, можливість гнучкої настройки кадру всередині відео була б як ніколи до речі. Функція автоматичного кадрування вже з’явилася на всіх складних Samsung, а тепер нарешті прийшла до всіх моделей лінійки Galaxy S21.

Як змінити фон відеодзвінка на Samsung Galaxy

Мало хто знає, але камера на Samsung Galaxy S22 тісно пов’язана зі сторонніми програмами для відеодзвінків. Наприклад, якщо ви відкриєте Zoom, MS Teams, WhatsApp або Google Meet, то побачите, що в цих програмах є кілька налаштувань камери: розмиття заднього фону та налаштування керування мікрофоном. На жаль, той же VK або Telegram подібної функціональності для Samsung позбавлений.

Так ось, тепер цю фічу отримають Galaxy S21 (включно з FE), Galaxy S20 (включно з FE), Galaxy Note 20, всі моделі Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S10 (включаючи Lite) та серію Note 10 (включно з Lite).

Темна камера в програмах

Найуважніші користувачі помічали, що якщо фотографувати на смартфоні в рідній програмі, то знімки виходять на порядок крутіше, ніж якщо використовувати камеру всередині стороннього софту. Якщо раптом не знали, ловіть лайфхак. Хто б що не говорив, завжди для фото використовуйте тільки нативний додаток Камери, або програми, які вузько заточені під фото. По-перше, там налаштувань більше, по-друге, знімки виходять набагато чіткішими.

Samsung цю проблему розуміє і для того, щоб люди не мучилися, попрацювали над додаванням окремих функцій Камери всередині додатків популярних соціальних мереж: TikTok, SnapChat, ну і ще одного (самі розумієте якого). Раніше ця фішка працювала тільки на Galaxy S22, а тепер перекочувала на Galaxy S21, S21 FE, Z Flip3, Z Fold3.

Як покращити камеру на Samsung Galaxy Z

Минулого року компанія Samsung викотила новий додаток під назвою Expert Raw, який, як ясно з назви, призначається для зйомки у форматі RAW.

Хлопці із Samsung вирішили не обмежувати зйомкою в RAW і додали до програми ще купу додаткових фішок. Ось деякі з них:

  • Налаштування показника витримки;
  • Налаштування світлосил;
  • Регулювання швидкості спрацьовування затвора;
  • Зйомка HDR;
  • Ручне налаштування фокусування;
  • Управління балансом білого;
  • Оптичний зум до 10x;
  • Зйомка на всі камери одразу.

Крім Galaxy S22, додаток вже був доступний на Galaxy S21 Ultra і нарешті перекочував у складні Galaxy Z Fold та Z Flip. Взагалі, вкрай цікаво, як Samsung позиціонує складні смартфони. З одного боку, це як би флагмагські пристрої, а з іншого, нові фічі все одно часто приходять сюди тільки після Galaxy S.

За непідтвердженою інформацією Expert Raw можна завантажити і інші пристрої, але це не точно.

Крім вищезгаданих функцій у Samsung пообіцяли покращені портрети в режимі нічної зйомки. Це станеться завдяки додаванню налаштувань телеоб’єктива. На даний момент ці функції отримали власники Samsung у Південній Кореї, проте найближчим часом оновлення мають прилетіти у всьому світі.

Власники Samsung Galaxy S22, відгукніться! Вже встигли випробувати нову камеру? Як вона вам? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: