Як дізнатися, що вас прослуховують у вашому будинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрої, що прослуховують, можуть бути взагалі непомітні, тому їх пошук – випробування навіть для професіоналів. Експерт назвав способи пошуку пристроїв, що прослуховують, у квартирі або заміському будинку. Для одного потрібна спеціальна техніка.

За словами експерта, “прослуховування” може являти собою навісні або монтовані жучки, які найчастіше ховають у непомітних і темних частинах приміщень, усередині меблів або стінах, наприклад.

Іноді шахраї можуть використовувати прилади, що вбудовуються в канали зв’язку. Внаслідок чого голос не записується безпосередньо, а відбувається перехоплення сигналу з телефону. Або ж прослуховування може вестись за допомогою спеціальної апаратури, яка зчитує вібрації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви думаєте, що вас прослуховують, то фахівець радить вимкнути в приміщенні всю техніку, окрім смартфона та пройтися з ним по кімнаті з увімкненим аудіо-треком, або розмови з кимось телефоном. Якщо ви виявите перешкоди, це може говорити про те, що поруч із цим місцем є незаконний девайс. Так відбувається через те, що жучки випромінюють хвилі, які і можуть завадити хвиль вашого пристрою, пояснює М’ясоїдов.

Але найефективніше використовувати детектор хвильових випромінювань, який цілком вільно можна придбати. За словами фахівця, цей пристрій здатний однозначно показати місцезнаходження більшості електронних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.