Названо нові смартфони з найбільшим рівнем випромінювання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналіз, проведений виданням BanklessTimes, показав, що смартфони Google Pixel та Sony Xperia є одними з найвищих випромінювачів. Проте, як випливає зі списку, ці дві лінії пристроїв не є рекордсменами.

У презентації BanklessTimes розглядалися питомі коефіцієнти поглинання різних телефонів. УКП вимірює швидкість, з якою людське тіло поглинає хвилі радіочастотного електромагнітного поля (RF-EMF). Результати виражаються у ватах на кілограм (Вт/кг).

За результатами дослідження Motorola Edge завоював сумнівну честь стати найгіршим випромінювачем. Телефон зафіксував показник УКП в 1,79 Вт/кг, що на 0,20 Вт/кг більше, ніж у телефону Axon 11 5G, що посів друге місце. І замикає трійку лідерів OnePlus 6T, у якого показник УКП становив 1,55 Вт/кг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sony внесла дві моделі смартфонів до списку десяти “кращих”. Це Xperia XA2 plus та Xperia XZ1 Compact.

Google також зайняв чимало позицій. У цього технологічного гіганта три позиції у топ-10. Його Pixel 3XL та Pixel 3a XL посіли п’яте місце з показником УКП 1,39, а модель Pixel 4a c увійшла до списку з показником 1,37. Крім того, модель Pixel 3 посіла дев’яте місце із 1,33 Вт/кг.

Видання зазначає, що всі мобільні телефони випромінюють певний рівень радіації. Але обсяг випромінювання залежить багатьох чинників. До них відносяться тип і модель пристрою, його вік та потужність передавальної антени. Ще один фактор – відстань до найближчої вежі стільникового зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.