Паролі для ідентифікації можуть піти в минуле у найближчі п’ять років – експерт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Необхідність введення пароля та логіну для ідентифікації користувача відпаде вже у найближчі 5-7 років. Таку думку висловив експерт з розвитку цифрового та нового бізнесу.

Як пояснив експерт, якогось ідентифікатора позбутися не вийде ніколи. Зараз у їхній ролі виступають паролі та логіни, але технології не стоять на місці. Вже в найближчі 5-7 років у практику впроваджуватимуться скоринг і біометрія. Останню зчитуватиме камера смартфона. Паролі та логіни у свою чергу залишаться у минулому. Також, за словами експерта, на той час наберуть популярність криптобіочіпи. Людина зможе вживити собі імплант, якщо виявить бажання, і у такий спосіб проходити процес ідентифікації.

Наразі найсучаснішою технологією є мобільний ID. Паролями та логінами досі користуються навіть такі цифрові гіганти, як Microsoft, Google або інші, хоч вони і продовжують удосконалювати свою систему безпеки, а також спрощувати життя користувачам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.