120 Гц в нових iPhone працюють тільки в стандартних додатках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’ясувалося, що одне з головне нововведення iPhone 13 Pro і 13 Pro Max не працює в повній мірі. Обидва смартфони отримали дисплеї ProMotion з адаптивною частотою оновлення 120 Гц, але в сторонніх додатки плавність залишилася на рівні стандартних 60 Гц.

Справа в тому, що Apple ще не підготувала документацію для розробників, щоб вони могли оптимізувати свій софт. Першими на проблему звернули увагу співробітники порталу 9To5Mac – при скролінгу досягається максимальна плавність, але інші анімації обмежені 60 Гц. При цьому в стандартних додатках Apple все працює нормально.

Компанія визнала проблему і пообіцяла найближчим часом підготувати інструкції для розробників – їм потрібно буде додати запис в розділ Info.plist, щоб розблокувати 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Apple повідомила про знайдений баг через який анімації, керовані движком Core Animation, не можуть досягти максимальної частоти оновлення. Його виправлять в наступному оновленні iOS. Згодом всі сторонні програми стануть такими ж плавними, як і додатки від самої Apple, але поки доведеться зачекати.

Нагадаємо, що продажі нових айфонів почалися 24 вересня. Цінник на iPhone 13 Pro починається з 999 доларів, а iPhone 13 Pro Max коштує від 1099 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.