Експерти назвали налаштування смартфона, які псують зір

Експерти назвали налаштування смартфона, які псують зір
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі настройки в сучасних смартфонах чинять негативний вплив на зір користувачів. Детальніше про це розповів представник фахівець і цій сфері.

Менеджер проектів Центру цифрової експертизи зазначив, що серед ключових для зору налаштувань можна виділити яскравість дисплея, а також розмір шрифту.

Краще або знизити рівень яскравості, або вибрати, щоб вона налаштовувалася в автоматичному режимі. Шрифт потрібно ставити такий, щоб можна було розрізнити написане хоча б з дистанції в 30 см, пише iReactor.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При поганому освітленні смартфон краще не використовувати, не останню роль відіграє кут нахилу голови. По можливості тримати мобільний пристрій краще подалі від особи.

Спеціаліст рекомендує утриматися від смартфона в перервах або перед тим, як лягати у ліжко. Синє світло, що випромінюється дисплеєм, негативно впливає на біологічний годинник людини і може порушувати нічний відпочинок. Серед симптомів залежності від гаджета експерт виділив бажання у вільний час погортати стрічку або виникнення нервозності далеко від смартфона, повідомляє Nation News.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.