Укpaїнcькa бeздpoтoвa зapядкa для cмapтфoнa oтpимaлa 50 000 євpo зa пpoгpaмoю ЄС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зa цeй рiк oдpaзy кiлькa yкpaїнcьких пpoeктiв отримали гранти в poзмipi 50 000 євpo в paмкaх пepшoгo eтaпy пpoгpaми Horizon 2020. Цe – oднa з нaйбiльших пpoгpaм ЄС, присвячених дослідженням та інновацій, із загальним фондом в 80 млрд євро, який передбачається вкладати в дослідження, прориви і відкриття в перспективних галузях з 2014 по 2020 роки. Україна стала повноцінним учасником Horizon 2020 на березні 2015 року.

У числі останніх проектів, які залучили інвестиції за програмою ЄС – стартап Technovator XE, команда якого працює над бездротовою зарядкою. Раніше за цією ж програмою отримували гранти відомі українські проекти SolarGaps і Ecoisme.

За словами співзасновника і колишнього CTO Concepter (стартапу, який створив спалах iBlazr) Івана Чуби, отримані гроші будуть спрямовані на дослідження ринків ЄС та маркетинг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2017 році команда переробила дизайн бази зарядки – нову версію показали на виставці CES 2017 в Лас-Вегасі. Також команда додала в пристрій підтримку протоколів розумного будинку Zigbee, LoRa, LoraWan, Z – Wave. Це означає, що зарядку можна буде інтегрувати в системи розумного будинку і заряджати за її допомогою всі датчики, у яких є відповідний модуль харчування. На даний момент команда Technovator працює над пропозицією для b2b-ринку.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.