iPhone 12 і iPhone 12 Pro – всі відомі деталі про лінійку 2020 року

iPhone 12 і iPhone 12 Pro - всі відомі деталі про лінійку 2020 року

Цьогоріч бренд Apple змінив свою традицію і відклав анонс нової моделі iPhone 12 через несприятливу ситуацію з COVID-19. Згідно останніх витоків, компанія готує чотири варіанти пристрою, які презентують 13 жовтня цього року. Тут зібрали всі достовірні дані про новинки на поточний час

Дизайн

iPhone 12 і iPhone 12 Pro - всі відомі деталі про лінійку 2020 року

Якщо ви були шанувальником корпусу iPhone 4 —  то ця новина може потішити вас. За повідомленнями інсайдерів, нова модель пристрою ознаменує повернення до плоского дизайну і багато в чому буде нагадувати свого давнього попередника. Більш того, фахівці вважають, що у нового iPhone будуть вигнуті краї, як у iPhone 11. Найтовстіша модель буде мати товщину 7,4 мм, що приблизно на 10% тонше ніж модель iPhone 11 Pro Max.

iPhone 12

Чутки про повернення Apple до старого дизайну можна назвати безпідставними, так як новий дизайн iPad Pro продемонстрував прихильність публіки до корпусу з плоским дисплеєм. Проте в деяких джерелах говориться, що такий дизайн буде тільки у дорожчих моделей iPhone.

Дисплей

Вперше в цьому році вся флагманська лінійка iPhone буде оснащена OLED-дисплеями. Що стосується їх розмірів, то відомо про чотирьох варіантах.

  • Одна модель iPhone 12 з 5,4-дюймовим дисплеєм
  • Дві моделі iPhone 12 з 6,1-дюймовими дисплеями
  • Одна модель iPhone 12 з 6,7-дюймовим дисплеєм

З чуток, крім OLED, в iPhone в цьому році будуть дисплеї ProMotion з високою частотою оновлення 120 Гц. На сьогоднішній день iPhone оснащується дисплеями з частотою 60 Гц, але в 2017 році Apple представила в лінійці iPad частоту оновлення 120 Гц. Подвоєння частоти значно покращує чутливість сенсора.

Камера

Крім розміру екрану, найбільшою відмінністю моделей iPhone 12 буде покращена система камер. По суті, Apple планує два iPhone 12 з двома об’єктивами і два iPhone 12 з трьома об’єктивами.

5,4-дюймовий iPhone 12 буде оснащений двома камерами на задній панелі. Швидше за все, він буде складатися з надширококутного і ширококутного об’єктивів. Така ж установка очікується на молодшому 6,1-дюймовому iPhone 12.

З двома топовими моделями iPhone 12 все стає трохи цікавіше. Тут ми очікуємо систему з трьома об’єктивами, яка, ймовірно, схожа на iPhone 11 Pro: ширококутна, надширококутна і телефото. Але очікується, що ці дві моделі iPhone будуть оснащені новим 3D-датчиком часу прольоту, який розраховує глибину і відстань. Датчик часу польоту (ToF) схожий на систему інфрачервоної камери TrueDepth, використовувану на передній панелі iPhone для Face ID. Додавання системи 3D-зондування ToF до задньої камери дозволить отримувати 3D-фотографії з більш високою точністю, відкриваючи нові можливості доповненої реальності. Датчик ToF також буде більш потужним і зможе працювати на великих відстанях, ніж система TrueDepth, завдяки технології з лазерним живленням.

Також відомо, що компанія Apple розробляє новий додаток доповненої реальності для iOS 14, який може бути інтегровано з роздрібними магазинами.

Більш того, повідомляється про сканер LiDAR в iPhone 12 Pro. Багато розробники ПЗ Apple вже готові до використання LiDAR в своїх додатках, враховуючи наявність LiDAR в останньому iPad Pro. Просочилося зображення девайсу, яке недавно представило погляд на те, як Apple може змінити конструкцію виступу камери, щоб пристосувати його до нового сканера LiDAR.

Що стосується програмного забезпечення, очікується, що моделі iPhone 12 матимуть все, що в даний час є на iPhone 11, включаючи Deep Fusion і нічний режим. Також можливо, що Apple планує в цьому році більше програмних функцій обробки зображень, особливо для того, щоб скористатися перевагами нової технології ToF.

Потужність

Очікується, що в лінійці iPhone 12 буде представлена ​​наступна ітерація процесорів Apple серії A, імовірно A14.

Згідно з недавнім звітом про ланцюжок поставок, партнер Apple, компанія TSMC, планує почати виробництво процесора A14 з використанням нового 5-нанометрового процесу в другому кварталі. A13 проводився з 7-нм процесором, тому A14 повинен бути більш енергоефективним і швидким завдяки 5-нм техпроцесу.

За попередніми оцінками, в поєднанні з 6 ГБ оперативної пам’яті, A14 може зробити iPhone 12 таким же потужним, як 15-дюймовий MacBook Pro. Продуктивність в іграх може бути збільшена більш ніж на 50% завдяки багатоядерній продуктивності.

Крім нового процесора A14, iPhone 12 також може мати більш швидкий Face ID. Аналітики Barclays заявляють, що лінійка iPhone 12 включатиме «оновлену» систему Face ID. Що саме аналітики мають на увазі під «оновленим», неясно, але це може означати, що Apple оновить систему камери TrueDepth, використовувану для Face ID.

Зв’язок

Мабуть, найголовніше, що всі чотири моделі iPhone 12, представлені в цьому році, будуть мати можливість підключення 5G. Незважаючи на деякі початкові повідомлення про зворотне, очікується, що всі чотири будуть включати підтримку обох версій 5G: 5G з частотою менше 6 ГГц і технологією 5G mmWave.

У той час як Apple знаходиться в процесі розробки власних модемів для iPhone, в iPhone 12, швидше за все, будуть встановлені модеми від Qualcomm.

Однак для україни питання 5G зовсім неактуальне. На жаль.

iOS 14

Очікується, що iPhone 12 стане першим iPhone, який буде поставлятися з iOS 14. Серед нових можливостей iOS 14 – бібліотека додатків, коли додатки автоматично впорядковуються і це дійсно зручно. iOS 14 також включає новий додаток Перекладач, який пропонує повноцінний переклад, який працює з текстом і голосом, проте поки відсутня українська мова, але є російська.

Інші зміни в iOS 14 включають перероблений інтерфейс Siri, а також новий інтерфейс для вхідних викликів, який тепер не займає весь екран. Тут ви можете прочитати про всі нові функції iOS 14.

Аксесуари для iPhone 12

Apple, за чутками, також змінить аксесуари, які входять в комплект iPhone 12. За словами надійного аналітика, в цьому році Apple не буде включати в коробку дротяні навушники EarPods або адаптер живлення пристрою в iPhone 12.

Як повідомляється, у iPhone 12 буде покращений кабель Lightning. Ходять чутки, що нова модель буде поставлятися з плетеним кабелем Lightning to USB-C в коробці. Він буде більш довговічним, ніж класичний Lightning.

Назви моделей iPhone 12 та інші чутки

Досить надійне джерело інформації L0vetodream повідомив, що лінійка Apple iPhone 12 буде мати наступні назви:

  1. iPhone 12 mini
  2. iPhone 12
  3. iPhone 12 Pro
  4. iPhone 12 Pro Max

Вартість моделей iPhone 12 важко передбачити. Про ціни на iPhone 12 в Україні також поки нічого невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.