Apple представила iOS 14 – що нового

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Головним нововведенням iOS 14 стала підтримка віджетів на робочому екрані – раніше вони були доступні тільки в окремій стрічці. Тепер разом з іконками програм можна додати віджет погоди, музичного плеєра, фізичної активності та інших програм.

Реклама

Віджети можуть бути різного розміру і співвідношення сторін. Також можна встановити галерею віджетів.

Для додатків з’явилося окреме вікно, в якому іконки сортуються за алфавітом або за тематикою папок – цей список створюється автоматично.

Інша важлива зміна – підтримка режиму «картинка в картинці». Тепер відео з усіх програм можна згорнути в маленьке вікно, яке буде відображатися поверх інших додатків. Це маленьке вікно можна розмістити в будь-якому місці на екрані, змінювати розмір або заховати.

У віртуальних аватарів Memoji з’явилося більше варіацій – нові налаштування особи, зачіски, аксесуари та інші деталі, включаючи відображення людей різного віку.

Фірмові карти Apple Maps отримали більше можливостей для рекомендацій цікавих місць, кафе / ресторанів, веломаршрутів та цікавих місць. Також деталізовані 3D-карти з’являться в більшій кількості країн, але України серед них немає.

Ще з iOS 14 iPhone перетворюється в ключ для автомобіля. Через NFC можна відкривати і запускати машину, яка підтримує електронні ключі. Тільки з цим оновленням користувачі iPhone зможуть ділитися віртуальним ключем від автомобіля прямо через месенджер. Ще за допомогою NFC можна взаємодіяти з мітками, наприклад, це можуть бути місця для швидкої оплати парковки.

Що ще показали на WWDC 2020

iPadOS 14 з новим дизайном додатків

Apple придумала новий стандарт дизайну додатків для планшетів, оновлене меню дзвінків і багато іншого.

Компанія пропонує розробникам стандартизувати додатки, щоб меню з додатковими пунктами розташовувалося завжди в лівій частині. Подібне рішення є в гайдлайні Google для Android-додатків

WatchOS 7 з відстеженням сну

Головною функцією нової watchOS 7 – відстеження сну. Можна спати з годинником Apple Watch і стежити за щоденною статистикою про час, фазах швидкого і повільного сну і інших показниках. У додатку на смартфоні з’явиться графік із середньою тривалістю сну, розклад і бажані показники.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: