Apple представила iOS 14 – що нового

Apple представила iOS 14 з віджетами на робочому екрані
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головним нововведенням iOS 14 стала підтримка віджетів на робочому екрані – раніше вони були доступні тільки в окремій стрічці. Тепер разом з іконками програм можна додати віджет погоди, музичного плеєра, фізичної активності та інших програм.

Віджети можуть бути різного розміру і співвідношення сторін. Також можна встановити галерею віджетів.

Для додатків з’явилося окреме вікно, в якому іконки сортуються за алфавітом або за тематикою папок – цей список створюється автоматично.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша важлива зміна – підтримка режиму «картинка в картинці». Тепер відео з усіх програм можна згорнути в маленьке вікно, яке буде відображатися поверх інших додатків. Це маленьке вікно можна розмістити в будь-якому місці на екрані, змінювати розмір або заховати.

У віртуальних аватарів Memoji з’явилося більше варіацій – нові налаштування особи, зачіски, аксесуари та інші деталі, включаючи відображення людей різного віку.

Фірмові карти Apple Maps отримали більше можливостей для рекомендацій цікавих місць, кафе / ресторанів, веломаршрутів та цікавих місць. Також деталізовані 3D-карти з’являться в більшій кількості країн, але України серед них немає.

Ще з iOS 14 iPhone перетворюється в ключ для автомобіля. Через NFC можна відкривати і запускати машину, яка підтримує електронні ключі. Тільки з цим оновленням користувачі iPhone зможуть ділитися віртуальним ключем від автомобіля прямо через месенджер. Ще за допомогою NFC можна взаємодіяти з мітками, наприклад, це можуть бути місця для швидкої оплати парковки.

Що ще показали на WWDC 2020

iPadOS 14 з новим дизайном додатків

Apple придумала новий стандарт дизайну додатків для планшетів, оновлене меню дзвінків і багато іншого.

Компанія пропонує розробникам стандартизувати додатки, щоб меню з додатковими пунктами розташовувалося завжди в лівій частині. Подібне рішення є в гайдлайні Google для Android-додатків

WatchOS 7 з відстеженням сну

Головною функцією нової watchOS 7 – відстеження сну. Можна спати з годинником Apple Watch і стежити за щоденною статистикою про час, фазах швидкого і повільного сну і інших показниках. У додатку на смартфоні з’явиться графік із середньою тривалістю сну, розклад і бажані показники.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.