Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Цієї осені компанія Apple здивує своїх шанувальників випустивши одразу два 6,1-дюймових iPhone: флагманський iPhone 12 Pro і молодшу модель iPhone 12 Max, який отримає простіше технічне оснащення. Однак, новому iPhone 12 Max приписують масштабне оновлення, новий екран зі зменшеними рамками і чимало інших особливостей.

В даній статті ми зібрали всі достовірні факти про майбутній iPhone 12 Max від перевірених джерел в рамках однієї статті.

Дизайн

У 2020 році Apple масштабно оновить зовнішній вигляд iPhone. Запланований великий редизайн, і він торкнеться всіх нових смартфонів, включаючи дешевші версії: iPhone 12 і iPhone 12 Max.

iPhone 12 Max отримає корпус з оновленою формою. Головна відмінність від попередніх айфонів буде полягати в прямокутних гранях. Apple виконає їх у тому ж стилі, що в iPad Pro 2018 і iPad Pro 2020. За словами аналітика Мін-Чі Куо, це в значній мірі освіжить дизайн iPhone і зробить нові смартфони схожими на колишні iPhone 4 і iPhone 5.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Крім того, Куо розповів про майбутній редизайн iPhone 12 Max ще в кінці минулого року. Протягом декількох місяців його слова підтвердили різні інсайдери. Крім цього, інформацію про редизайн остаточно підтвердили «злиті» з виробництва CAD-креслення iPhone 12 Max. Їх опублікував інсайдер Макс Вайнбах, який відзначив, що дизайн всіх нових моделей iPhone повинен бути в єдиному стилі.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Великі зміни відбудуться на лицьовій поверхні iPhone 12 Max. Apple зменшить рамки по периметру екрану на 40%, зробивши їх по-справжньому вузькими у всіх моделях. При цьому, верхня рамка екрану iPhone 12 Max, так звана «моноброва», залишиться. Вона буде зменшена приблизно вдвічі, але повністю зі смартфона не зникне.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

З чуток, Apple зможе позбутися від «моноброви» тільки в iPhone зразка 2021 року. І то, спочатку відмову від верхньої рамки пророкують лише одному з майбутніх смартфонів Apple, зрозуміло, найдорожчому.

Так що, якщо ви чекали, що «моноброва» зникне в iPhone 12, на жаль, цього, швидше за все, не відбудеться. «Швидше за все» тому, що все-таки залишається невеликий шанс на те, що всі провідні інсайдери раптом виявилися одночасно неправі.

Дисплей

iPhone 12 Max отримає 6,1-дюймовий OLED-дисплей зі зменшеними рамками по периметру. Завдяки витоку в квітні 2020 року стало відомо, що рамки по периметру екрану iPhone 12 Max скоротяться на 40% – з 2,5 мм до 1,5 мм. Зменшення рамок зробить екран смартфону візуально більшим в порівнянні з 6,1-дюймовими iPhone XR і iPhone 11.

Інші характеристики дисплея iPhone 12 Max поки не відомі. Інсайдери підкреслили, що смартфон не буде підтримувати технологію ProMotion, яка забезпечує підвищену частоту оновлення екрану до 120 Гц. Якщо ця технологія з’явиться в iPhone нового покоління, то тільки в iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Не виключено, що дисплей iPhone 12 Max, як більш дешевої в порівнянні з флагманами моделі, буде ідентичний екранам iPhone попереднього покоління. Таким чином, iPhone 12 Max може отримати OLED-дисплей Super Retina XDR, як у iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max.

Процесор і пам’ять

За продуктивність iPhone 12 Max буде відповідати система на процесорі A14 Bionic. Поставки чіпа забезпечить компанія TSMC, давній виробничий партнер Apple. Витік з компанії підтвердив, що процесор буде виконаний по новому 5-нанометровому техпроцесу, який раніше не використовувався для створення мобільних чіпів.

Конкретні характеристики процесора A14 Bionic поки невідомі. Застосування нового техпроцесу вказує на те, що чіп отримає збільшене число транзисторів, розташованих на меншій площі. Це призведе до підвищення продуктивності і енергоефективності чіпа. Для порівняння, чіп A13 Bionic, який використовується в актуальних моделях iPhone, виконаний із застосуванням техпроцесу 7нм +.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Об’єм оперативної пам’яті iPhone 12 Max складе 4 ГБ – показник не зміниться в порівнянні з попередніми моделями iPhone. А ось вбудованої пам’яті в смартфоні побільшає. iPhone 12 Max буде випускатися в двох конфігураціях: з 128 і 256 ГБ пам’яті. Таким чином, обсяг пам’яті в стартовій версії iPhone 12 Max збільшиться вдвічі у порівнянні з попередніми смартфонами Apple, що мали 64 ГБ в базовій конфігурації.

Камери

Про всі нові iPhone відомо дуже багато інформації, причому вона надійшла від перевірених роками інсайдерів. Однак деякі характеристики майбутніх айфонів – справжня загадка.

Зокрема, невідомі характеристики камер iPhone 12 Max. Джерела з’ясували, що смартфон отримає систему з двох тильних камер. Вони будуть розташовані на квадратній платформі із закругленими кутами по аналогії з iPhone 11 і iPhone 11 Pro. Третьої камери у смартфона не буде. Вона добереться тільки до флагманських моделей iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Роздільна здатність основної ширококутної камери iPhone 12 Max може скласти 64 Мп. Відразу варто відзначити, що про це на поточний момент повідомив тільки один інсайдер – Макс Вайнбах, який раніше неодноразово розкривав достовірну інформацію про майбутніх пристроях Apple. Проте, він зазначив, що мова йде про використання 64-мегапіксельної камери в прототипі iPhone 12 Max. Чи дійде камера зі збільшеною роздільною здатністю до споживчої версії смартфона невідомо.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Якщо це трапиться, то роздільна здатність основної камери iPhone 12 Max збільшиться більш ніж в п’ять разів у порівнянні з камерами будь-яких попередніх смартфонів Apple. Нагадаємо, що навіть iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max оснащені 12-мегапіксельною ширококутною камерою.

Також слід зазначити, що в iPhone 12 Max не буде 3D-сканера LiDAR, який відповідає за точне вимірювання відстані до об’єктів. Сканер з’явиться тільки в найдорожчих моделях: iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.

Це означає, що iPhone 12 Max буде позбавлений частини нових можливостей при роботі в доповненій реальності. Які конкретно можливості готує Apple поки невідомо. Однак інсайдери з’ясували, що в iOS 14 з’явиться щонайменше один новий додаток для роботи з доповненою реальністю.

Зв’язок

Вся лінійка смартфонів Apple зразка 2020 року буде підтримувати 5G. iPhone 12 Max отримає 5G-модем від компанії Qualcomm, з якою Apple пішла на перемир’я після тривалого і скандального судового процесу. В Apple захотіли перемир’я саме для того, щоб не відставати від ринку і забезпечити свої нові смартфони підтримкою 5G.

В iPhone 12 Max буде встановлений не найбільш просунутий 5G-модем, про що першим розповів авторитетний аналітик Мін-Чі Куо. iPhone 12 Max буде здатний працювати в мобільних мережах п’ятого покоління в діапазоні до 6 ГГц. Мережі в діапазоні mmWave, що забезпечують найбільшу потенційну швидкість підключення, смартфон підтримувати не буде.

Огляд iPhone 12 Max: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

5G не скоро з’явиться в Україні. Тому, ми взагалі нічого не втрачаємо

Середня швидкість підключення в країнах де вже працюють 5G-мережі в діапазоні до 6 ГГц складає 250 Мбіт / с. Це далеко від максимально можливої ​​швидкості мереж п’ятого покоління, але до трьох швидше в порівнянні із середньою швидкістю підключення в мережах LTE. Відзначимо, що мова йде саме про середніх швидкостях.

Втім, для майбутніх українських користувачів iPhone 12 Max підтримка 5G – одне з найбільш менш цікавих нововведень. До середини 2020 року в Україні не запущено жодної 5G-мережі.

Вартість iPhone 12 Max

Відразу кілька незалежних джерел з’ясували, що Apple не буде піднімати ціни нових iPhone в 2020 році. Компанія не зробить це навіть за умови редизайну і появи в смартфонах безлічі нововведень, включаючи підтримку 5G.

Згідно з інформацією інсайдера Джона Просера, вартість iPhone 12 Max складе $ 749, що на $ 50 дорожче в порівнянні з iPhone 11. При цьому, як ми писали раніше, вартість вхідних моделей лінійки, 5,4-дюймового iPhone 12, дорівнюватиме $ 649 – на $ 50 менше, ніж iPhone 11.

Таким чином, технічно iPhone 12 Max стане дорожчим в порівнянні з iPhone 11. Однак порівнювати смартфони некоректно, тому що новий iPhone 12 Max буде вхідною моделлю в лінійці смартфонів Apple 2020 року. iPhone 12 Max буде новою четвертою моделлю, яку Apple раніше не випускала.

Ціна iPhone 12 Max в Україні складе близько 23 999 гривень з урахуванням податків.

Дата виходу iPhone 12 Max

Презентація iPhone 12 Max відбудеться восени 2020 року. Традиційно Apple представляє нові моделі iPhone в першій половині вересня, але в 2020 році дата презентації може змінитися на тлі складної епідеміологічної ситуації.

За даними інсайдерів, Apple може відкласти презентацію нових моделей iPhone на жовтень. Компанія розраховує зробити це для того, щоб випустити достатню кількість iPhone, здатних задовільнити попит споживачів. Крім цього, повідомляється про труднощі в розробці нових iPhone, пов’язаних з тим, що фахівці Apple виявилися змушені працювати віддалено.

Очікувати старту продажів iPhone 12 Max слід восени. Якщо Apple відкладе презентацію смартфону, то він надійде в продаж в жовтні-листопаді. Якщо презентація пройде в традиційний для Apple період, в першій половині вересня, то старт продажів iPhone 12 Max відбудеться в кінці вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.