Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Все, що наразі відомо про неаносовану новинку iPhone 12 Pro.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагман iPhone 12 Pro – головний смартфон 2020 року, про який вже зараз, за ​​кілька місяців до виходу, майже все відомо.

Чого чекати від нового iPhone 12 Pro, скільки він буде коштувати і коли анонс? Зібрали всю достовірну інформацію про майбутній флагман Apple в рамках однієї статті.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Назва

В останні роки почало здаватися, що Apple «грається» з назвами нових iPhone, раз у раз змінюючи і ускладнюючи їх. Однак інформація про майбутні смартфони Apple з лінійки iPhone 12 привнесла необхідне розуміння всіх цих змін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple змінювала назви нових iPhone, тим самим готуючись до запуску більшого числа смартфонів. У 2020 році Apple випустить одразу чотири нових смартфони: 5,4-дюймовий iPhone 12 , 6,1-дюймовий iPhone 12 Max, 6,1-дюймовий iPhone 12 Pro і 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max.

Саме такі назви, згідно з останніми даними інсайдерів, отримають новинки. Вибрані Apple назви наочно підкреслять різницю між доступними і більш дорогими моделями. У порівнянні з актуальними назвами смартфонів Apple все залишиться звично. Слідом за iPhone 11 Pro вийде iPhone 12 Pro – заплутатися не вийде.

Дизайн

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

На 2020 рік Apple запланувала повноцінний редизайн iPhone. Компанія сильно змінить зовнішній вигляд своїх смартфонів вперше після запуску iPhone X в 2017 році.

В першу чергу, зміниться форма корпусу iPhone 12 Pro. Корпус смартфону буде мати прямокутні грані по аналогії з iPad Pro останніх двох поколінь. Запускаючи iPhone 12 Pro, Apple фактично призведе дизайн своїх смартфонів і планшетів до єдиного знаменника. Аналітики і інсайдери також називають прийдешні iPhone схожими на iPhone 4 і iPhone 5, у яких схожі прямокутні бічні грані.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Втім, не тільки на слова інсайдерів доводиться спиратися, говорячи про дизайн iPhone 12 Pro. Навесні 2020 року в Мережу витекли рендери близького до фінального прототипу iPhone 12 Pro. Витік підтвердив дизайн смартфона, вказавши на оновлену форму корпусу.

За традицією, новий iPhone чекають великі зміни в плані використовуваних матеріалів. В iPhone 12 Pro компанія Apple застосує сполучну металеву рамку з переробленою конструкцією. Це забезпечить смартфону підвищену міцність. Рамка з’єднає цільні захисні скла, які, як і в попередніх моделях, покриють лицьову і задню поверхні корпусу смартфона.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

На лицьовій поверхні iPhone 12 Pro теж будуть серйозні зміни. Рамки дисплея скоротяться з 2,5 мм до 1,5 мм по периметру, відразу на 40%. При цьому, верхня рамка дисплея, так звана «моноброва», не зникне. Apple скоротить її приблизно вдвічі в порівнянні з iPhone 11 Pro. Коли ж тоді Apple, нарешті, позбудеться її? За даними джерел, трапиться це не раніше, ніж у 2021 році.

Труднощі Apple з відмовою від широкої верхньої рамки пов’язані з системою камер TrueDepth, що відповідає за роботу функції Face ID. Компоненти системи камер займають багато простору, не дозволяючи Apple розмістити їх на верхній вузькій рамці.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

В останні кілька років нові iPhone незмінно ставали товстішими. В iPhone 12 Pro ця тенденція закінчиться. Товщина смартфона складе 7,4 мм проти 8,8 мм у iPhone 11 Pro.

Дисплей

iPhone 12 Pro буде оснащений 6,1-дюймовим OLED-екраном Super Retina XDR. Для порівняння, у iPhone 11 Pro – 5,8-дюймовий екран. Збільшення діагоналі екрану нового iPhone 12 Pro складе 0,3 дюйма, що станеться в основному через зменшення рамок дисплею.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Головною фішкою екрану iPhone 12 Pro повинна стати підтримка технології ProMotion, що забезпечує підвищену частоту оновлення кадрів. Згідно з інформацією інсайдера Макса Вайнбаха, частота оновлення екрану iPhone 12 Pro складе до 120 Гц.

Частота оновлення екрану iPhone 12 Pro буде змінюватися в залежності від типу  контенту, який відображається. Технологія ProMotion буде працювати аналогічним чином, як і в планшетах iPad Pro, в яких вона вперше з’явилася ще в 2017 році.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Частота оновлення екрану iPhone 12 Pro буде збільшуватися до 90-120 Гц при роботі з деякими типами додатків, наприклад, іграми або графічними додатками. Підвищена частота оновлення зробить зображення більш плавним. При виконанні інших завдань, в яких не потрібна підвищена частота оновлення, вона буде знижуватися до стандартних 60 Гц.

Процесор і пам’ять

В основі iPhone 12 Pro буде лежати система на процесорі A14 Bionic, виконаному з використанням нового техпроцесу 5-нм. За виробництво всіх чіпів для iPhone 12 Pro відповість компанія TSMC, давній виробничий партнер Apple.

Технічні характеристики чіпа A14 на поточний момент невідомі. Виробництво процесора з використанням нового техпроцесу прямо вказує на те, що його продуктивність і енергоефективність помітно збільшаться в порівнянні з моделлю попереднього покоління. Для порівняння, чіп A13 Bionic в iPhone 11 і iPhone 11 Pro виконаний з використанням техпроцесу 7нм +.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Об’єм оперативної пам’яті iPhone 12 Pro збільшиться до 6 ГБ. Крім цього, у iPhone 12 Pro стане більше вбудованої пам’яті, але тільки в базовій конфігурації. Смартфон буде випущений в трьох моделях: з 128, 256 і 512 ГБ пам’яті.

Камери

У iPhone 12 Pro буде система з трьох тильних камер: ширококутної, надширококутної і телефотокамери. Роздільна здатність камер смартфону – справжня загадка. Втім, натяки все ж є.

За словами відомого інсайдера Макса Вайнбаха, роздільна здатність основної ширококутної камери iPhone 12 Pro складе 64 Мп. Для порівняння, у попередніх моделей iPhone роздільна здатність ширококутної камери дорівнює 12 Мп. Таким чином, роздільна здатність основної камери в новому iPhone може збільшитися відразу в п’ять разів.

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Основна камера iPhone 12 Pro матиме оновлений семилінзовий об’єктив. Його застосування зменшить спотворення і скоротить хроматичні аберації. Ще в камері iPhone 12 Pro компанія Apple зробить акцент на макрозйомці, яку вона вперто ігнорувала в попередніх смартфонах. Камера зможе знімати макрофото з відстані до 2,2 мм.

Основні камери доповнить 3D-сенсор LiDAR, що вперше з’явився в iPad Pro 2020 року. Він буде відповідати за визначення відстані до об’єктів з високою точністю. Навіщо це потрібно?

Огляд iPhone 12 Pro: характеристики, дата виходу, вартість в Україні

В першу чергу, завдяки сенсору LiDAR новий iPhone 12 Pro обзаведеться покращеними можливостями при зйомці в портретному режимі. Найточніше вимірювання відстані до об’єктів дозволять камері ідеально відокремлювати об’єкт зйомки від фону. За рахунок цього буде досягатися найкращий ефект глибини різкості, необхідний при зйомці портретних фото.

Також LiDAR розширить можливості iPhone 12 Pro при роботі в доповненій реальності. Apple продовжує робити ставку на AR-технологіях. Відомо, що в iOS 14 з’явиться щонайменше один стандартний додаток, присвячений роботі з доповненою реальністю. Крім цього,  дані, які збираються сканером LiDAR будуть передаватися команді розробників Apple, яка в даний час працює над «розумними» AR-окулярами Apple Glass. Згідно з останньою інформацією, їх вихід запланований вже на 2021 рік.

Зв’язок

iPhone 12 Pro стане одним з чотирьох перших смартфонів Apple з підтримкою 5G. Модем для роботи з мобільними мережами п’ятого покоління для Apple поставить компанія Qualcomm. Для забезпечення поставок Apple навіть довелося врегулювати гучний судовий розгляд між компаніями, пішовши на поступки.

iPhone 12 Pro буде підтримувати в тому числі найшвидкісніші мережі 5G в діапазоні mmWave з максимальною швидкістю передачі даних понад 1 Гбіт / c. В даний час в світі працює тільки одна комерційна мережа в діапазоні mmWave. Проте, Apple вирішила відразу забезпечити користувачів iPhone 12 Pro можливістю роботи в найбільш швидких мережах 5G.

Вартість iPhone 12 Pro

Відмінна новина – iPhone 12 Pro не буде дорожчим в порівнянні з iPhone 11 Pro. Згідно з інформацією авторитетного інсайдера Джона Просера, Apple випустить смартфон за ціною від $ 999 за базову версію з 128 ГБ пам’яті. Для порівняння, стартова ціна iPhone 11 Pro склала $ 999 за версію з 64 ГБ пам’яті.

Таким чином, вартість iPhone 12 Pro складе щонайменше від 32 999 гривень за аналогією з гривневою ціною iPhone 11 Pro. Втім, гривнева вартість моделі може збільшитися за аналогією з тим, як Apple зробила iPhone SE 2-го покоління. Нагадаємо, в США найдешевшу модель продають за 399$ ( 10 680 гривень) в українських ритейлерів вартість складає 14,999 гривень (560$) за найменшу конфігурацію пам’яті.

Дата виходу 12 Pro

Презентація iPhone 12 Pro відбудеться в другій половині 2020 року. Ще недавно можна було сміливо стверджувати, що презентація нового iPhone обов’язково відбудеться у вересні. Однак на тлі складної епідеміологічної ситуації в світі Apple може перенести анонс нових смартфонів на жовтень-листопад. Про це раніше попередили різні незалежні інсайдери.

У зв’язку з цим, до кінця невідомо, коли точно Apple планує презентувати і запустити продажу нових iPhone. Відомо лише, що трапиться це в другій половині 2020 року.

Розраховуємо на вихід новинок у вересні-жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.