Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Цього року компанія Apple повинна представити чотири моделі смартфонів лінійки iPhone 12. Як раніше стало відомо, вхідна базова модель отримає назву –  iPhone 12 Mini. За чутками, пристрій отримає масштабний редизайн, зменшену «моноброву» порівяно з попередніми поколіннями, і новий чіпсет Apple – B14. Технічне оснащення буде більш досконале в порівнянні з минулим поколінням.

Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Огляд дизайну Apple iPhone 12

Вперше за довгий час дизайнери бренду вирішили змінити форму корпусу. Користувачі смартфонів звикли до заокруглених краів. Цього разу, надихнувшись успіхом нового iPad Pro, команда зробила кути корпусу прямими. Модель отримає деяку схожість з минулим iPhone 4- iPhone 5.

Зміняться і матеріали, що використовуються для виготовлення корпусу. Рамка буде виконана з алюмінієвого сплаву. Для її виробництва інженери компанії пропрацювали нову технологію лиття, що зробить конструкцію складнішою і надійнішою. Алюмінієва рамка з’єднає між собою скляну передню і задню панель.

До речі, задня кришка зі скла – серйозний привід купити iPhone 12. Адже завдяки скляній поверхні смартфон зможе грати роль зарядної станції для сумісних ґаджетів і розумних аксесуарів.

Логотип яблука на задній стороні може отримати підсвічування. Це поки що непідтверджена інформація, але Apple оформили патент на новий LED-логотип. Якщо яблуко буде підсвічуватися, воно зможе виконувати функцію індикатора сповіщень, що надходять.

Оновлена ​​передня панель

Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Редизайн передньої панелі ще більш цікавий. Так, в порівнянні з моделями попереднього покоління, рамки по периметру дисплея зменшаться на 40%. При цьому розташована в верхній частині дисплея «моноброва» стане в два рази меншою. Швидше за все товщина бокової та нижньої рамки складе 1,5 мм, а ось точний розмір «моноброви» поки ніхто не знає.

Технічні характеристики Apple iPhone 12 Mini

Найменший iPhone отримає розмір 5,4 дюйма, це вхідна модель цього року.
Дисплей пристрою буде побудований на базі OLED-матриці. Відомо, що поставками дисплеїв займаються дві компанії – LG і BOE. Переваги OLED-панелей в підвищеній енергоефективності, збільшеній яскравості і деталізації.

Авторитетний інсайдер Ice Universe також заявив про те, що смартфони зможуть підтримувати частоту оновлення екрану в 120 Гц. Власники девайсів на розсуд зможуть ставити частоту – 60 Гц або 120 Гц. Це чудова новина для тих, хто грає в динамічні мобільні ігри. Щоправда, поки незрозуміло, чи отримають підтримку частоти 120 Гц всі моделі або тільки Pro-версії.

Революційна продуктивність

Аналітики прогнозують високу вартість iPhone 12. Це впринципі нікого не здивує, тому що модель буде працювати під управлінням новітнього центрального процесора Apple B14. Він допоможе зберегти енергоємність акумуляторної батареї, незважаючи на підвищене використання через мережі п’ятого покоління.

Об’єм вбудованої і оперативної пам’яті:

Для iPhone 12 – 4 Гб ОЗП і до 512 Гб вбудованої пам’яті. При цьому у базовій версії буде модифікація на 128 Гб і 256 Гб, а у максимальній – на 128 Гб, 256 Гб і 512 Гб.

Комунікація і інтерфейс

Найбільш значиме нововведення – установка 5G модему. Щоправда, тут не без нюансів – користувачі однозначно зможуть купити в Україні iPhone 12 з підтримкою 5G, але є ймовірність того, що модуль активують не відразу. Точно відомо, що з перших днів користування опція буде доступна жителям США, Канади, Великобританії, Південної Кореї і Японії.

Що стосується інших бездротових комунікацій, серйозних змін чекати не варто. Швидше за все це буде Bluetooth 5.2 для швидкого обміну даними з сумісними пристроями і Wi-Fi 6 для виходу в інтернет.

Довгий час інформаційні ресурси публікували інформацію про те, що цього разу Apple відмовиться від Lightning на користь USB Type-C. Цьому навіть могла посприяти Європейська комісія, яка виступає за стандартизацію зарядних пристрій на базі Type-C специфікації. На справіі Apple поки не відмовляється від звичного стандарту і продовжить випускати смартфони з Lightning-роз’ємом.

Характеристики камери

Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Детальні характеристики поки не публікуються, але основні відомості інсайдери все-таки розкрили. Так, iPhone 12 Mini отримає 2 камери:

  • Ширококутний об’єктив на 12 Мп.
  • Ультраширококутний модуль з роздільною здатністю 12 Мп.

Також відомо, що тепер користувачі зможуть записувати відео в якості Ultra HD 4K при частій зміні кадрів в 240 fps. Частота вибирається опціонально, в залежності від ситуації ви зможете поставити більш низький показник.

Способи зарядки і ємність акумулятора

Ще один привід купити iPhone 12 Mini – підтримка технології бездротової реверсивної зарядки. Якщо раніше заряджатися бездротовим способом міг тільки смартфон, тепер девайс може ділитися енергією з іншими пристроями. Наприклад, під час прогулянки ви завжди зможете зарядити AirPods від акумулятора телефону.

Ємність акумулятора складає 2000 мАг.

Для 2020 року значення точно здаються незначними, але з урахуванням енергоефективного процесора і дисплея, час автономної роботи на порядок зросте.

Передбачувана дата виходу Apple iPhone 12

Очікується, що компанія Apple представить свою серію вже 13 жовтня, а надійне він у продаж вже 16 жовтня. Про це повідомили мережеві авторитетні інформатори з Нідерландів 23 вересня.

Якщо все піде по плану оформити попереднє замовлення можна буде в середині жовтня.

Ціна iPhone 12 Mini

Огляд iPhone 12 Mini, характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Представники бренду поки не уточнюють вартість девайсів, але аналітики припускають такі варіанти:

iPhone 12 Mini – 649 $ в США без урахування податків. Враховуючи, що офіційно компанія в Україні не представлена, то в офіційних ритейлерів слід очікувати вартості за аналогією з iPhone SE 2-покоління, нагадаємо в США він коштує від 399$ в Україні приблизно 515$. Якщо враховувати ці аспекти слід очікувати вартості 849$ або 23 929 гривень у перекладі на нашу валюту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.