Як швидко та зручно набирати текст на iPhone. 4 поради для новачків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на наявність різних клавіатур для яблучних смартфонів, багато користувачів вважають за краще використовувати стандартний інструмент введення тексту. При цьому багато хто навіть не підозрює про те, що вони вже мають швидкий і зручний набір тексту. Айфон передбачив навіть кілька варіантів для вашої зручності.

Предиктивне введення

Після активації Айфона фахівці рекомендують одразу активувати передиктивне введення на клавіатурі. У такому разі під час набору зверху почнуть з’являтися слова, які можна використовувати у повідомленні, не друкуючи.

Щоб увімкнути цей функціонал, потрібно перейти в основні налаштування смартфона, відкрити розділ “Клавіатура” та натиснути відповідну кнопку. Тут слід зазначити, що передіктивне введення iPhone з часом підлаштується під ваш стиль набору тексту, що спростить роботу з ним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автокорекція

Набрати текст на Айфоні за допомогою автокорекції можна за замовчуванням. Більшості користувачів вона відверто заважає писати навіть короткі повідомлення. І якщо ви серед тих, кого автокорекція набору дратує, то просто відключіть її. Для цього потрібно перейти в основні налаштування, вибрати “Клавіатура” та пересунути перемикач автокорекції в положення “Викл”.

Згортання клавіатури

Ця функція відмінно реалізована на Android-смартфонах, де активується натисканням спеціальної кнопки. Якщо вам потрібно згорнути клавіатуру на iPhone, то зробити це можна двома способами. Ви можете тапнути на вільному місці дисплея або скинути клавіатуру вниз екрана.

Свайп на iPhone

Раніше яблучні клавіатури не підтримували свайп. Однак останні покоління пристроїв цього бренду отримали цю функцію, а тому їм стало доступне безперервне введення тексту, у тому числі російською мовою.

Увімкнути таку корисну опцію можна в налаштуваннях клавіатури Айфона, де потрібно перейти в розділ “Всі клавіатури” та активувати функцію під назвою “Проведення пальцем для введення”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.