IBM показала найменший в світі комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На конференції IBM Think 2018 компанія IBM представила комп’ютер, розміри якого можна порівняти зі звичайним кристалом солі (і навіть менше!). Потужність такого мініатюрного пристрою можна порівняти з 86-бітовим процесором 1990 року, пише  Mashable .

За словами представників компанії, комп’ютер складається з декількох сотень тисяч транзисторів, що дозволяє йому контролювати, аналізувати і навіть обробляти невеликі обсяги даних. У виробництві пристрій буде коштувати менше десяти центів.


Зліва: 64 материнських плати з двома комп’ютерами IBM в верхньому лівому кутку. Справа: мікрокомп’ютер, встановлений на материнській платі, на купці солі.

Комп’ютер працює на блокчейні. Зокрема, він може стати джерелом даних для блоків-ланцюжків, дозволяючи, наприклад, відслідковувати відвантаження товарів, виявляти нестачі, шахрайства і так далі. Також він здатний виконувати базові завдання штучного інтелекту, такі як сортування даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами IBM, це тільки початок:

«Протягом наступних п’яти років криптографічні якорі, такі як чорнильні точки або крихітні комп’ютери, менші, ніж кристал солі, будуть впроваджені в повсякденні предмети і пристрої», – заявила глава відділу досліджень IBM Арвінд Крішна.
Представники IBM не повідомили, коли почнеться масове виробництво «блокчейн-мінікомп’ютера» – інженери компанії поки тестують перший прототип.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.