Обережно: чотири символи можуть призвести до збою на iPhone або iPad

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Згідно з нещодавніми повідомленнями, у iOS та iPadOS виявлено баг, який може спричинити тимчасовий збій роботи iPhone або iPad. Для цього достатньо ввести символи  “”:: у поле пошуку, що призводить до аварійного завершення роботи програми Springboard, яка відповідає за домашній екран пристрою.

Реклама

Якщо ввести ці символи в рядок пошуку в додатку «Налаштування» або у бібліотеці додатків, відбувається збій. Деякі користувачі повідомляють, що проблема також виникає при введенні символів “”: з будь-яким четвертим символом. Це викликає збій у Springboard та перезавантаження екрану блокування. У деяких випадках екран стає чорним на короткий час, після чого відновлюється нормальна робота пристрою. Офіційних коментарів від Apple поки що не надходило.

На думку експертів, ця помилка не несе загрози безпеці і навряд чи може бути використана для віддаленого доступу. Подібні проблеми вже траплялися на пристроях Apple раніше. Ймовірно, компанія випустить патч для усунення цього бага в одному з майбутніх оновлень iOS та iPadOS.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ