У Великій Британії компанії Meta дозволили використовувати публічні дані користувачів Facebook та Instagram для навчання ШІ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Meta отримала дозвіл від влади Великої Британії на використання публічних даних з Facebook та Instagram для навчання своїх штучних інтелектуальних моделей.

Реклама

Раніше компанія призупинила використання штучного інтелекту в цьому регіоні через побоювання щодо збору даних. Сучасні моделі штучного інтелекту зазвичай навчаються на публічних даних з інтернету, але багато великих сайтів тепер обмежують доступ до своїх даних без оплати. Тому Meta вирішила використовувати дані з власних соціальних мереж, що викликало певні питання з боку регуляторів.

Після консультацій з Управлінням комісара з інформації Великої Британії (ICO) Meta отримала офіційний дозвіл. ICO зазначає, що компанія спростить процес відмови користувачів від використання їхніх даних для навчання штучного інтелекту. Проте питання моральних аспектів залишаються актуальними, оскільки багато людей занепокоєні тим, як їхні дані використовуються для тренування ШІ.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ