Усе, що треба знати перед глобальною презентацією OnePlus 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У OnePlus був хороший 2023 рік. Компанія випустила феноменальну розкладачку OnePlus Open, показала світу планшет OnePlus Pad і навіть зробила механічну клавіатуру високого класу. Але тепер, коли на підході 2024 рік, варто поговорити про інші моделі. OnePlus 12 дебютував у Китаї на початку грудня, а глобальний захід із запуску заплановано на 23 січня. І саме цей смартфон збуджуватиме фантазію фанатів марки, які хочуть мати один із найкращих смартфонів бренду. Зібрали в одному місці все, що потрібно знати про цей пристрій, щоб розуміти, чи справді варто його чекати.

Презентація OnePlus 12

Що особливо цікаво в презентації OnePlus 12, так це те, що разом з пристроєм ми також отримаємо OnePlus 12R. У той час, як попередні пристрої серії R були обмежені Індією, з дванадцятим поколінням все інакше, оскільки смартфон буде представлений у всьому світі.

Це хороший крок з боку OnePlus, адже модель 11R є найкращим співвідношенням ціна/якість в актуальному портфоліо виробника. Тому глобальний запуск повинен зробити їх дуже привабливими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OnePlus перейшла на нову естетику дизайну з OnePlus 11, і це один з найкращих дизайнів, представлених брендом за всю його дев’ятирічну історію. Великий острівець камери на задній панелі, що плавно переходить у середню рамку, показав, що дизайнери виконали чудову роботу, перенісши подібний дизайн і на OnePlus 11R, орієнтований на Індію.

Чим OnePlus 12 відрізняється від OnePlus 11

Хоча OnePlus відома тим, що щорічно змінює дизайн своїх телефонів, в OnePlus 12 зовнішній вигляд схожий на попереднє покоління. OnePlus показала офіційні знімки пристрою, і вони демонструють дизайн, практично ідентичний OnePlus 11. Загалом, OnePlus 11 – один із найкращих телефонів OnePlus, і OnePlus 12 наслідує його приклад.

Головною зміною дизайну є те, що слайдер сповіщень переміщується в ліву частину телефону. OnePlus каже, що це зроблено для того, щоб можна було розмістити велику антену праворуч.

Також буде випущено колір Flowy Emerald з унікальною текстурою, що імітує течію річки.

Характеристики OnePlus 12

OnePlus відома своїми найкращими апаратними рішеннями, і це, на щастя, не зміниться. OnePlus 12 оснащений чипсетом Snapdragon 8 Gen 3 в парі з 16 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ накопичувача. Є версія сховища на 1 ТБ, а для найунікальніших знайдеться версія з 24 ГБ оперативної пам’яті, якщо 16 ГБ виявилося недостатньо.

AMOLED-екран трохи більший, ніж раніше – 6,82 дюйма, – але найбільше вам сподобається те, що його яскравість досягає 4500 ніт. Це стало можливим завдяки новій панелі BOE, і дуже цікаво подивитися, як екран покаже себе в реальному використанні. Особливо з точки зору нагріву і витрати акумулятора.

Одна зі сфер, у якій флагмани відрізняються один від одного, – це час автономної роботи. OnePlus 12 оснащений більш ємним акумулятором на 5400 мАг, і це повинно забезпечити йому набагато кращий час автономної роботи при щоденному використанні. Навіть з поточним акумулятором на 5000 мАгод OnePlus 11 витримує півтора дня між зарядками, тому новинка може приємно здивувати і забезпечити майже два дні роботи.

Що стосується зарядки, то OnePlus 12 використовуватиме ту саму технологію потужністю 100 Вт, але також матиме бездротову зарядку потужністю 50 Вт. Незважаючи на те, що в портфоліо BBK вже є технологія зарядки потужністю 150 Вт, навряд чи ми побачимо її у флагманській серії OnePlus. Є ймовірність, що на деяких ринках вона буде, але часто все впирається в США. Там немає можливості запропонувати технологію зарядки потужністю 150 Вт, тому цілком логічно, що компанія піде шляхом уніфікації і обмежиться значенням у 100 Вт.

Операційна система OnePlus

З виходом Android 14 OnePlus 12 буде поставлятися з OxygenOS 14 з коробки. Публічна бета-версія OxygenOS 14 вже запущена, а стабільна збірка має з’явитися буквально днями, якщо вже не з’явилася.

Сама збірка Android 14 не пропонує надто багато змін як таких, тому цілком зрозуміло, що і OxygenOS 14 не сильно відрізняється від попередника. OxygenOS 13 стала великим кроком уперед для OnePlus. Вона забезпечила кращу стабільність і виправила безліч проблем, що виникли після злиття OxygenOS з ColorOS, тому цілком логічно, що оновлення цього року буде швидше черговим.

При цьому в дизайні з’явилися зміни, зокрема клон Dynamic Island з iOS, набір нових мелодій, поліпшене налаштування екрана блокування і новий рушій, який робить роботу з інтерфейсом більш плавною, ніж у попередніх версіях.

Камера OnePlus 12

Завдяки співпраці з Hasselblad компанія OnePlus змогла домогтися значних успіхів в області камер за останні півтора року. Результати були очевидні для тих, хто встиг покористуватися OnePlus 11. Він все ще не дотягує до найкращих пропозицій від Google, Samsung і Xiaomi, але OnePlus готує величезні оновлення до 2024 року.

З появою камер Hasselblad смартфони OnePlus стали знімати набагато краще.
Найбільша зміна – це 64 Мп телеоб’єктив із 3-кратним оптичним зумом. Це дасть змогу OnePlus 12 стати набагато універсальнішим, а основна 50 Мп камера також отримає значне оновлення. Ширококутний об’єктив на 48 Мп залишився практично без змін, але додавання зум-об’єктива і нового обладнання для основної камери означає, що OnePlus 12 буде робити більш якісні знімки в більшості ситуацій.

Скільки коштує новий OnePlus

Однією з головних переваг OnePlus 11 є його роздрібна ціна. Дебютувавши за ціною всього 699 доларів, телефон представляє собою більш вигідну пропозицію, ніж більшість його найближчих конкурентів, і так триватиме до 2024 року. OnePlus 12 коштує в Китаї 4 299 юанів, а це всього 605 доларів.

Хоча зараз не можна сказати, за скільки саме можна буде купити OnePlus 12 в роздробі, саме ціна буде ключовим фактором для виробника. Тільки так можна конкурувати з іншими брендами – пропонувати потужне залізо за дешево, як це раніше і робила OnePlus. На світовому ринку, найімовірніше, можна буде відштовхуватися від ціни в районі 749 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.