Коли вийде Samsung Galaxy S24 і яким він буде

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Мало хто сумнівається, що Samsung зовсім скоро викотить новий смартфон серії Galaxy – S24. Можна навіть з великою часткою ймовірності вгадати, що вийде він на початку наступного року, тобто через буквально пару місяців. Але це тільки припущення, позбавлені якоїсь основи. Втім, чим ближче до презентації, тим більше інформації у нас з’являється. Так, зараз ми отримали дату виходу новинки і можемо розповісти, на якому залізі вона працюватиме. Поспішаємо поділитися цією інформацією з вами, адже вона дуже цікава. Особливо для тих, хто хоче купити новий телефон і думає, чи варто чекати на Samsung Galaxy S24, чи вже зараз купити один з інших чудових смартфонів, які є на ринку.

Реклама

Коли вийде Samsung Galaxy S24

Ми чули, що Samsung представить серію Galaxy S24 на початку цього року. Тепер же, за повідомленням SBS Biz (через SamMobile), нові флагмани Galaxy будуть представлені на заході Unpacked у Сан-Франциско 17 січня.

Це вже не вперше, коли ми чуємо про конкретну дату запуску серії Galaxy S24. Раніше типстер Ice Universe припустив, що телефони будуть представлені 18 січня. Таким чином, стає все більш імовірним, що Samsung проведе свій захід Unpacked приблизно на третьому тижні січня. Це суперечить очікуванням багатьох, хто думав, що чекати доведеться до лютого або березня. Хтось навіть запевняв, що захід пройде в рамках або напередодні MWC.

Коли почнуть випускати Samsung Galaxy S24

Ці витоки підкріплюються й іншими повідомленнями про те, що партнери Samsung, які займаються виробництвом компонентів, почнуть масове виробництво телефонів серії Galaxy S24 на місяць раніше, ніж зазвичай.

Зазвичай телефони серії Galaxy S дійсно випускаються в лютому, але, за чутками, Samsung перенесла початок виробництва на більш ранній термін, щоб раніше почати конкурувати з Apple та її iPhone 15. Та й новий процесор Snapdragon 8 Gen 3 представили раніше, ніж торік, а значить і Samsung почала раніше займатися фінальним доведенням пристрою. Щоправда, оснащуватися він буде не тільки ним. До цього ми повернемося нижче.

Чи буде Самсунг використовувати свої процесори

Крім того, у новому звіті стверджується, що наступного року Samsung повернеться до США для того, щоб представити нові телефони Galaxy Z Fold і Flip саме там. Моделі Z Fold 5 і Z Flip 5 були представлені в Сеулі (Південна Корея), що стало першим випадком для складних телефонів Samsung. Виходить, наступного року обидва заходи у форматі Unpacked відбудуться у США. Хоча, чи так для нас це важливо? Адже головне, щоб смартфони вийшли хорошими, правда?

Окрім цієї новини, щодо нових флагманів від Samsung фігурують й інші. Протягом останніх кількох місяців ходило безліч суперечливих чуток про процесори для серії Samsung Galaxy S24. Спочатку ми думали, що всі телефони Galaxy S24 отримають процесори Qualcomm, як і у випадку з серією Galaxy S23. Потім ми дізналися, що базова модель отримає Exynos. Решта смартфонів серії будуть оснащуватися процесорами Qualcomm. Пізніше з’явилося уточнення, що для США навіть базові пристрої отримають Qualcomm, а всі моделі в інших країнах (крім Ultra) – Exynos.

Ми ще не наблизилися до розуміння того, як розділяться моделі Samsung Galaxy S24 на Exynos і Qualcomm, але вже остаточно впевнені, що поділ відбудеться. Завдяки висловлюванню генерального директора Qualcomm Крістіано Амона ми знаємо, що деякі моделі Galaxy S24 все ж отримають процесори Exynos.

Амон сказав: “Ми задоволені нашою співпрацею з Samsung. Найближчим часом відбудеться запуск GS24 [Galaxy S24]. Ми розраховуємо отримати контрольний обсяг”.

Ця заява здається нічого не значущою, але з неї можна зробити висновок, що основним постачальником процесорів все одно залишиться Qualcomm. Це треба буде враховувати, якщо ви обиратимете собі такий смартфон. Ті гаджети, які отримають фірмові процесори Samsung, працюватимуть на базі нещодавно анонсованого Exynos 2400.

Доступність Galaxy S24

Це перше офіційне підтвердження повернення поділу Qualcomm/Exynos, якого мало хто чекав після попереднього покоління. Тож якщо ви сподівалися, що чутки помиляються, то ось воно довгоочікуване підтвердження.

Звичайно, ми все ще не знаємо, як Samsung розділить доступність ринку. Було б непогано, якби хоча б моделі Ultra використовували Qualcomm повсюдно. Це дало б змогу не замислюватися над тим, який чипсет стоїть усередині. До старого поділу, коли в одних країнах ставилися Qualcomm, а в інших – Exynos, буде складно повернутися після цього року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ