Смартфони

Представлено Nokia XR21 – захищений смартфон із потужною начинкою і майже без компромісів

Share

Смартфон Nokia XR20, що вийшов два роки тому, виявився для HMD Global настільки “неформатним”, що я навіть почав сумніватися в появі його спадкоємця. Погодьтеся самі, далеко не кожному іменитому бренду вдається закріпитися в цьому незвичному сегменті: крім Samsung, Motorola і локальних фірм, на кшталт Kyocera і Fujitsu, більше нікого згадати.

Але фінсько-китайська компанія, яка поки ще володіє правами на ім’я Nokia, вирішила експеримент продовжити, завдяки чому на світ з’явилося друге покоління з логічним ім’ям XR21. Воно має той самий суворий ударостійкий корпус, який має такий вигляд, ніби на смартфон просто вдягли товстий чохол. Рівень захисту від пилу і вологи підвищився з IP68 до IP69K – тепер апарат можна мити гарячою водою під тиском (наприклад, струменем з крана або Керхера). Габарити і маса, на подив, адекватні: 168 x78.58 x10.45 мм і 231 грам.

Екран відповідає середньому класу: тут використовується IPS-матриця з діагоналлю 6.49 дюймів, роздільною здатністю FullHD+ і частотою розгортки 120 Гц. Захисне скло – Gorilla Glass Victus. Процесор нудний, але хоча б потужний – Snapdragon 695. Зйомку відео в 4K у нас знову відібрали, зате дали хорошу продуктивність і високі налаштування графіки в іграх (хтозна, яке дозвілля у власників подібних телефонів!). Пам’яті у XR21 не так вже й багато (6/128), благо що слот для карти MicroSD є.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камери традиційно для “броньовичка” не дуже: основна на 64 МП без стабілізації, широкоуогольна на 8 МП і 16-мегапіксельна фронталка. Батарейка має ємність 4800 мАг і підтримує швидку 33-ватну зарядку. Про наявність бездротової зарядки нічого не відомо, хоча у попередника XR20 вона була. Заявлена підтримка eSIM, Wi-Fi 6, NFC і Bluetooth 5.1. Присутні стереодинаміки і роз’єм для навушників. В якості системи стоїть торішній Android 12, що для HMD Global, яка колись обіцяла найсвіжішу операційну систему і кілька років оновлень, виглядає навіть смішно.

На сьогодні Nokia XR21 почав продаватися тільки на Туманному Альбіоні, де коштує не так вже й дорого – 500 фунтів стерлінгів (~25 тисяч гривень). Купуючи такий смартфон, ви платите не тільки за ілюзорний імідж бренду, а й за реальний захист і таку-сяку відсутність компромісів. Сюди б ще бездротову зарядку, і вийшов би чудовий “броньовик”. Ех, ніщо не ідеальне в цьому світі!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Nokia
  • Останні записи

    Потужність нового чіпа Snapdragon X Elite порівняли з Apple M3

    У Geekbench 6 з'явилися результати порівняльних бенчмарків новинки з аналогом від Apple. Тести показують, що…

    26.04.2024

    Realme представила бюджетну серію Narzo 70

    Realme розширює асортимент своїх смартфонів моделями Narzo 70 та Narzo 70x c 5G, орієнтованими на…

    26.04.2024

    Windows 11 почне позначати комп’ютери без підтримки ШІ спеціальним водяним знаком

    Microsoft оновила системні вимоги для майбутнього релізу Windows 11, версії 24H2, що очікується у вересні…

    26.04.2024

    Для iPhone створили ліхтарик із MagSafe

    Китайський стартап WUBEN представив новий аксесуар для iPhone - ліхтарик із підтримкою MagSafe. Він зроблений…

    26.04.2024

    Як вимкнути стеження Google на смартфонах

    Google відстежує інформацію про користувачів, але для яких цілей? Розкажемо, за чим саме стежить Google…

    26.04.2024

    Представлений кнопковий телефон Nokia 220 2024 4G за 40 доларів

    Представлено новий кнопковий телефон Nokia 220 2024 4G, який надійде у продаж 29 квітня. Кнопковий…

    26.04.2024