Статті

Очищення мобільного телефону: Як правильно почистити екран смартфона

Share

Лайк, змахування, публікація: у середньому смартфон має пропускати 2617 торкань на день. Таким чином, на дисплеї з’являються не тільки смуги і грубий бруд, а й 100 різних видів бактерій, які потім розмножуються на пристрої. Тож час від часу обов’язково чистіть свій мобільний телефон. Ми розповімо вам, як правильно чистити смартфон.

  • Ви повинні чистити дисплей щодня
  • Розетки, динаміки та мікрофон можуть засмітитися
  • За допомогою спеціальної маси для захисту від мікробів і бактерій
  • У повсякденному житті дотримуйтесь гігієни

Ви навіть не хочете уявляти, що все це бовтається на дверних ручках, у громадських туалетах або на стовпах метро. Усе це стає по-справжньому тривожним тільки тоді, коли на дисплеях наших смартфонів з’являються чужорідні мікроби, а потім ми постійно з ними контактуємо. При цьому це не тільки гігієнічні причини, через які ми повинні частіше чистити мобільний телефон.

Бруд у роз’ємах заважає контактам

Під час носіння пристрою в кишені штанів ворс, пил або інший бруд можуть потрапити в роз’єм для навушників або USB-порт. Таким чином, контакт між пристроєм і кабелем буде порушено.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому разі ви маєте акуратно видалити бруд за допомогою зубочистки. Порада: краще не використовувати металеві предмети, наприклад скріпки.

Приглушений звук

Також дрібні частинки можуть потрапити в отвори для мікрофона і динаміка. Щоб очистити його, часто буває достатньо сильно подути. Для більш стійких забруднень також можна використовувати пилосос.

Очищення дисплея мобільного телефону: боротьба з жирними смугами
Регулярне чищення дисплея мобільного телефону має бути таким же природним, як чищення зубів і окулярів. Наприклад, для цього підійде чиста серветка з мікрофібри. Вони не залишають розводів або ворсу і порівняно м’яко прилягають до дисплея.

Однак, перш ніж робити це, вам слід спочатку видалити великий бруд і крихти, інакше ви можете подряпати дисплей.

Чудодійний засіб від вірусів і бактерій

Щоб позбутися небезпечних мікробів на комірі, можна використовувати серветки для чищення окулярів або антибактеріальний засіб для чищення. Останній, зокрема, є справжнім чудодійним засобом. Спеціальна маса має консистенцію пластиліну, тож її легко деформувати, щоб можна було очистити навіть невеликі отвори смартфона. Таким чином, віруси та бактерії на дисплеї, а також у тріщинах пристрою можуть бути знищені.

Використовуйте проточну воду для очищення мобільного телефону – чи можна це зробити?

Якщо ви збираєтеся використовувати воду для очищення: Будьте обережні! Хоча в Huawei P30 Pro або Samsung Galaxy S10 є водонепроникні смартфони, електронні пристрої все одно не слід тримати під проточною водою. Тому що тут є великі відмінності залежно від класу захисту. Однак волога тканина не становить проблеми для мобільних телефонів.

Порада: Профілактика краща, ніж подальший догляд

Щоб ваші екрани не потьмяніли занадто швидко, є кілька корисних порад. Ось як захисна плівка для дисплея захищає смартфон від докучливих мікробів. Регулярне ретельне чищення рук також запобігатиме поширенню на вашому пристрої занадто великої кількості бактеріальних культур, які ви виявили на вулиці.

Крім того, ви маєте тримати пальці подалі від смартфона під час їжі: якщо ви натискаєте на свій смартфон під час їжі, залишаючи залишки, це ідеальне середовище для розмноження мікробів. До речі, це стосується і кремів, і макіяжу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024