Відображення секунд на годиннику Windows 11 впливає на автономну роботу комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оглядачі ресурсу Noewin вирішили з’ясувати, чи змінює нова “фішка” операційної системи Windows 11 у вигляді відображення секунд у годиннику, розташованому в системному треї робочого столу (традиційно ця панель розташовується в нижній правій частині екрана – прим.), показники автономності комп’ютера. Як виявилося, вплив дійсно є, причому, очікувано не в кращий бік.

Йдеться про функцію, яка не так давно з’явилася в системах користувачів з оновленням актуальної програмної платформи від Microsoft, що прийшло, – тепер у невеликому цифровому годиннику з’явилася також функція відображення секунд. Провести експеримент і з’ясувати, наскільки секундна анімація відбивається на автономній роботі, було вирішено з використанням ноутбука HP Pavilion x360, оснащеного процесором Intel Core i3 і 16 гігабайтами оперативної пам’яті. Встановивши останню версію ОС Windows 11, журналісти перевели пристрій у режим польоту і викрутили яскравість екрану на максимум.

Під час трьох тестів поспіль вбудована в ноутбук акумуляторна батарея розряджалася зі 100% до нуля в середньому за 490-495 хвилин без увімкнення функції відображення секунд у треї. Але, варто було авторам експерименту активувати цю функцію, як час автономної роботи пристрою скорочувався до 480-486 хвилин. Іншими словами, середня тривалість роботи від батареї скоротилася майже на 1,9%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітний і той факт, що функція відображення секунд у системному годиннику на робочому екрані тепер є і в попередній версії програмної платформи від Microsoft. Тепер у Windows 10 її можна активувати шляхом маніпуляцій із реєстром. А ось у Windows 11 процес максимально спрощено – секунди тут вмикаються через розділ під назвою “Поведінка панелі завдань”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.